Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Μιχαηλίδου: «Δεν τα βρίσκουν για την χωροθέτηση νέου δημοτικού σχολείου»
Α. Μιχαηλίδου: «Δεν τα βρίσκουν για την χωροθέτηση νέου δημοτικού σχολείου»

Α. Μιχαηλίδου: «Δεν τα βρίσκουν για την χωροθέτηση νέου δημοτικού σχολείου»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το μπαλάκι στο Δήμο Λειβαδιών και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης έριξε η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου σε σχέση με το αίτημα για ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής.

Κληθείσα να σχολιάσει το αίτημα για δημιουργία νέου σχολείου στην Ορόκλινη, καθότι το υφιστάμενο δημοτικό ασφυκτιά λόγω υπερπληθυσμού, η κ.Μιχαηλίδου δήλωσε ότι η ίδια επισκέφθηκε πρόσφατα τις επηρεαζόμενες κοινότητες και συζήτησε το θέμα με τις τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας ήδη έχει προτείνει συγκεκριμένους χώρους για την ανέγερση δημοτικού σχολείου. «Επαφίεται στις επηρεαζόμενες κοινότητες να συμφωνήσουν τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το καινούργιο σχολείο, έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα το χτίσιμό του.

Η ανέγερση του δημοτικού σχολείου θα καθυστερεί όσο δεν συμφωνούν οι κοινότητες στο θέμα της χωροθέτησης. Όσο συνεχίζεται η καθυστέρηση, αυτό θ’ αποβαίνει σε βάρος των παιδιών και της μάθησής τους», επισήμανε η Υπουργός Παιδείας. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ορόκλινης Γιάννης Ιωάννου δήλωσε ότι το υφιστάμενο σχολείο ασφυκτιά, εξηγώντας ότι πρόκειται για κτήριο χωρητικότητας 300 μαθητών, αλλάοι μαθητές που φοιτούν σήμερα σ’ αυτό είναι 400, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών υπολογίζεται ν’ αυξηθεί στους 435. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κ.Ιωάννου είπε ότι οι γονείς έχουν φτάσει στα όριά τους εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει με τον υπερπληθυσμό των μαθητών.

«Έχουν τοποθετηθεί λυόμενες αίθουσες για να επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί αίθουσες οικοκυρικών, τέχνης και άλλες αίθουσες κοινής χρήσης για να κάνουν μάθημα τα παιδιά», σημείωσε. Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ορόκλινης υποστηρίζει ότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος που μπορεί ν’ αξιοποιηθεί άμεσα για νέο δημοτικό σχολείο, αλλά οι εργασίες καθυστερούν επειδή το κράτος θέλει να ικανοποιήσει γειτονική κοινότητα, η οποία επίσης ζητά σχολείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδροςτου κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη (6/6) θα γίνει σύσκεψη, στην παρουσία των Δημάρχων Λάρνακας και Λειβαδιών για να συζητηθεί το  θέμα, ενώ θα ζητηθεί νέα συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας και Γεωργίας. Εξήγησε ότι λόγω της επικείμενης μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, τονίζοντας ότι η κοινότητά του διαχωρίζει τη θέση της με τη δημιουργία ενός περιφερειακού δημοτικού. «Ένα περιφερειακό σχολείο εξυπηρετεί μικρές κοινότητες.

Η Ορόκλινη και τα Λειβάδια είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες στην Κύπρο, με 11 χιλιάδες κόσμο και με 400 – 500 μαθητές το κάθε σχολείο. Η Ορόκλινη θέλει δικό της σχολείο. Αν θέλουν και τα Λειβάδια, τότε να γίνει κι εκεί», σημείωσε.

Send this to a friend