Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι Λάρνακας
Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι Λάρνακας

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα αγροτουριστικά καταλύματα της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας εν’ όψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς φορείς της πόλης, ότι το 2023 θα πλησιάσει, ενδεχομένως και να ξεπεράσει, τα ποσοστά του 2019, που θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν της Κύπρου.

Επ’ ευκαιρία της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) διεξήγαγε έρευνα, τα αποτέλεσμα της οποίας κατέδειξαν πως η πλειοψηφία των ξενοδόχων είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις που υπάρχουν για τους προσεχείς μήνες, ενώ με βάσει τις υπάρχουσες ενδείξεις ορισμένα ξενοδοχεία θα είναι υπερπλήρη για κάποιες συγκεκριμένες περιόδους του καλοκαιριού.

 

 

Ένα, επίσης, άκρως ενθαρρυντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι η ικανοποιητική ροή κρατήσεων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ΕΤΑΠ, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο υπάρχει φέτος σαφής αύξηση στις διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών, ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία ευελπιστούν και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής,έτσι ώστε οι πληρότητες να φτάσουν στα επίπεδα προ κορωνοιού και ειδικά του 2019, που χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη τουριστική χρονιά της Λάρνακας.

Οι Ισραηλινοί

Παρόλο που εδώ κι ένα χρόνο έχουν αφαιρεθεί από την «εξίσωση»της τουριστικής βιομηχανίας οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας λόγω του πολέμου, δύο χώρες που αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια εκ των σημαντικότερων αγορών όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και της Κύπρου γενικότερα, οι απώλειες αυτές άρχισαν σιγά σιγά να μετριάζονται από την προσέλκυση άλλων αγορών.

Οι κύριες τουριστικές αγορές της Λάρνακας κατά την τρέχουσα χρονιά είναι το γειτονικό Ισραήλ (φέτος θα υπάρξει και θαλάσσια διασύνδεση από το λιμάνι Λάρνακας με τη χώρα αυτή), το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες της ανατολικής Ευρώπης και ειδικά η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία. Η Λάρνακα προσελκύει επισκέπτες και από την Γερμανία και Αυστρία καθώς και από τον Λίβανο.Με μικρότερο αριθμό αφίξεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες αγορές, ακολουθούν οι νεοεμφανιζόμενες, για τη Λάρνακα, αγορές της Γαλλίας, της Σερβίας και της Αρμενίας.

Τουριστική κίνηση άρχισε να παρατηρείται και από την Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά τα επαγγελματικά ταξίδια. Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ, τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ένα τμήμα της αγοράς που κατακτά συνεχώς έδαφος στη Λάρνακα, εξαιτίας και της παρουσίας του αεροδρομίου.Όσον αφορά τα αγροτουριστικά καταλύματα που λειτουργούν στην επαρχία, οι πλειοψηφία των τουριστών προέρχονται από την Γερμανία, την Αυστρία και την Μ. Βρετανία.

 

Send this to a friend