Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Κτύπησε» ξανά σεσημασμένος διαρρήκτης στη Λάρνακα δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του
«Κτύπησε» ξανά σεσημασμένος διαρρήκτης στη Λάρνακα δύο μήνες μετά  την αποφυλάκισή του

«Κτύπησε» ξανά σεσημασμένος διαρρήκτης στη Λάρνακα δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σεσημασμένος διαρρήκτης θεωρείται από την Αστυνομία ο 54χρονος, που πιάστηκε στα πράσα την ώρα που διέπραττε διάρρηξη σε κατοικία στην περιοχή Φανερωμένης, στη Λάρνακα, το βράδυ της Τρίτης (30/5), κι ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο… Για την νυχτερινή διάρρηξη, κατά την οποία ένας εκ των δραστών άρπαξε ποσό πεντέμισι χιλιάδων ευρώ κι έγινε καπνός, καταζητείται δεύτερο πρόσωπο που κατονομάστηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Η διάρρηξη της κατοικίας ήλθε στο φως με την βοήθεια της τεχνολογίας, αφού οι δύο δράστες πιάστηκαν στα πράσα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που επιχειρούσαν τη διάρρηξη και κλοπή.

Ήταν λίγο πριν τις 10μ.μ. όταν οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ειδοποιήθηκαν από την εφαρμογή του κλειστού κυκλώματος και είδαν ζωντανά τους δύο διαρρήκτες να κινούνται μέσα στο σπίτι τους. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η Αστυνομία, οι παραπονούμενοι, πατέρας και γιος, έσπευσαν στην σκηνή, καταδίωξαν και κατάφεραν ν’ ακινητοποιήσουν τον 54χρονο, ο οποίος αμέσως μετά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για σεσημασμένο διαρρήκτη με πολύ πλούσιο ποινικό μητρώο.

Η έξοδος του δεύτερου καταζητούμενου διαρρήκτη από το σπίτι επιτεύχθηκε από μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου την οποία ξεκλείδωσε από μέσα. Ανακρινόμενος, ο 54χρονος προσπάθησε να «φορτώσει» τη διάρρηξη στον 35χρονο Ελληνοπόντιο που καταζητείται. Ωστόσο, τον «έκαψαν» τα πλάνα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, τα οποία τον έδειξαν ν‘ ακολουθεί τον Ελληνοπόντιο μέσα στο σπίτι.

Όπως φαίνεται από την κάμερα, ο Ελληνοπόντιος καταζητούμενος εισήλθε πρώτος στην κατοικία από κλειστό παράθυρο και ακολούθως άνοιξε το παράθυρο για να μπει μέσα και ο 54χρονος συλληφθείς, ο οποίος τον ακολούθησε. Οι δράστες έκλεψαν το ποσό των 5500 ευρώ (όλο το ποσό σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ) κι ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 250 ευρώ.

Τα κλοπιμαία δεν έχουν ακόμα ανευρεθεί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 54χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2011, μαζί με δύο Ιρακινούς αιτητές ασύλου, επίσης σεσημασμένους, για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών που λυμαινόταν σπίτια και καταστήματα στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η σύλληψή του, τότε, είχε γίνει κατορθωτή αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί που του φόρεσαν χειροπέδες έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

 

 

 

 

 

Send this to a friend