Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακούει την ποινή του ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου
Ακούει την ποινή του ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου

Ακούει την ποινή του ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου

Ποινή στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση άσεμνης επίθεση σε γυναίκα το 1981, επιβάλλει σήμερα, Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Μιχάλη Πική, την περασμένη Παρασκευή, ζητήθηκε ο μετριασμός της ποινής, δεδομένου του λευκού ποινικού μητρώου του κατηγορούμενου αλλά και της μεγάλης του ηλικίας (85 έτη).

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Μιλώντας για την φιλανθρωπική του δράση, σημείωσε ότι έχει προσφέρει τεράστιες ποσότητες ένδυσης και υπόδησης, ενώ ο Σύνδεσμος υιοθέτησε αρκετά παιδιά. Συνείσφερε επίσης στην ίδρυση του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Λαμβάνοντας υπόψη τους πιο πάνω μετριαστικούς παράγοντες, ζητήθηκε από το δικαστήριο όπως σε περίπτωση που η ποινή είναι στέρηση της ελευθερίας του, όπως είναι με αναστολή.

 

Send this to a friend