Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σεσημασμένος διαρρήκτης θεωρείται από την Αστυνομία ο 54χρονος που πιάστηκε στα πράσα την ώρα που διέπραττε διάρρηξη σε κατοικία στην περιοχή Φανερωμένης, στη Λάρνακα, το βράδυ της Τρίτης, κι ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Για την νυχτερινή διάρρηξη, κατά την οποία ένας εκ των δραστών άρπαξε ποσό πεντέμισι χιλιάδων ευρώ κι έγινε καπνός, καταζητείται δεύτερο πρόσωπο που κατονομάστηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Η διάρρηξη της κατοικίας ήλθε στο φως με την βοήθεια της τεχνολογίας, αφού οι δύο δράστες πιάστηκαν στα πράσα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που επιχειρούσαν τη διάρρηξη και κλοπή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 54χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2011, μαζί με δύο Ιρακινούς αιτητές ασύλου, επίσης σεσημασμένους, για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών που λυμαινόταν σπίτια και καταστήματα στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η σύλληψή του, τότε, είχε γίνει κατορθωτή αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί που του φόρεσαν χειροπέδες έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα Καταχειροκροτήθηκε η μαθητική θεατρική παράσταση του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας, “Συνωμοσία Αγάπης, Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα”, σε μια σύγχρονη Βερόνα, σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Κούρτη, που παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας.

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση του κοινού, το έργο πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό το τέλειο αποτέλεσμα, ξεδιπλώνωντας πάνω στη σκηνή το πλούσιο ταλέντο τους, κερδίζοντας επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, την 1η Ιουνίου κάθε χρόνο, ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει για άλλη μια φορά το Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου αύριο Παρασκευή από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί φορείς και φροντιστήρια, σχολές χορού, εργαστήρια ζωγραφικής και δημιουργίας, αθλητικοί φορείς και το 68ο Σύστημα Προσκόπων Αθηένου.

Σημαντική καινοτομία αποτελεί φέτος για το Φεστιβάλ η συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου, με σκοπό την ενημέρωση και τη διαφώτιση στον οδικό κώδικα, σε θέματα αστυνόμευσης και κυκλοφοριακής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης ουσιών και αλκοόλ που μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και χρήσιμα εφόδια ζωής, ενώ θα δίνονται διάφορα δώρα στους συμμετέχοντες.

Στο Φεστιβάλ εντάσσεται φέτος και η κοινωνική/αθλητική πρωτοβουλία «Ποδηλατώ για ένα Ευρώ», με τη Μαρίνα Θεοδώρου, με συμβολική ποδηλατική διαδρομή που θα ξεκινήσει στις 5:00 το απόγευμα από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο και θα κατευθυνθεί στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου, όπου θα πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου.

Το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο από δραστηριότητες, αλλά και πλούσιο σε λιχουδιές και δώρα. Τα παιδιά θα απολαύσουν δωρεάν παγωτό, το οποίο θα παραχωρηθεί από την οικογένεια Γιώργου Πάρπα εις μνήμη του αείμνηστου γιου τους Κυριάκου.

Επίσης θα προσφερθούν στα παιδιά δωρεά γιλέκα της Τράπεζας Κύπρου.

Send this to a friend