Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια
Πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια

Πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια

Υπεράνθρωπες προσπάθειες» καταβάλλει ο ΟΚΥπΥ, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση θανάτου της 59χρονης Ανθούλλας Σαντή, έχοντας ήδη προχωρήσει στον διορισμό Ειδικού Παθολόγου.

Την ίδια ώρα, πενταπλάσιες είναι συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια οι καταγγελίες, που υποβάλλονται ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών για ιατρική αμέλεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, κ. Πάμπος Χαριλάου, επεσήμανε ότι σκοπός του διορισμού ερευνώντα λειτουργού είναι ακριβώς να βοηθηθεί η Αστυνομία στο έργο της. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που παρέχεται αφιλοκερδώς και εκτός ωραρίου από τους ιατρούς.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
«Η προσπάθειά μας είναι να βοηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Από πλευράς δικής μας γίνονται όλες οι προσπάθειες να μην υπάρχει οποιαδήποτε κωλυσιεργία. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις ερευνώντα λειτουργό.»

Ειδικός Παθολόγος ο ερευνώντας λειτουργός για τον θάνατο της 59χρονης Ανθούλλας
Πενταπλασιάστηκαν οι καταγγελίες
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, κι ενώ παλαιότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, υποβάλλονταν 3 με 4 καταγγελίες ανά έτος, πλέον αυτός ο αριθμός κυμαίνεται από 20 έως 25.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
«Πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν, γιατί ο κόσμος πλέον εκείνο που δεν τον ευχαριστεί το καταγγέλλει πολύ πιο εύκολα από ό,τι το κατάγγελνε τα προηγούμενα χρόνια.»

«Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτό το φαινόμενο» σημείωσε ο ίδιος καταλήγοντας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend