Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κάθε χρόνο 300 πυρκαγιές προκαλούνται από βραχυκυκλώματα
Κάθε χρόνο 300 πυρκαγιές προκαλούνται από βραχυκυκλώματα

Κάθε χρόνο 300 πυρκαγιές προκαλούνται από βραχυκυκλώματα

Το θέμα της επικινδυνότητας και των λόγων που οδηγούν σε βραχυκυκλώματα με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιών, συζήτησε σε παρέμβασή του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου, Γιώργος Κυριάκου.

Όπως είπε ο κ. Κυριάκου κάθε χρόνο 250-300 πυρκαγιές προκαλούνται από βραχυκυκλώματα.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατευθούμε όπως εξήγησε, είναι να βγάζουμε τη συσκευή από την πρίζα και όχι απλά να κλείνουμε τον διακόπτη.

Όταν φεύγουμε από το σπίτι θα πρέπει είπε ο κ. Κυριάκου να αφήνουμε στη πρίζα τις συσκευές που χρειάζονται, όπως για παράδειγμα αυτή του ψυγείου.

Ακόμη κάτι που θα πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, είναι να χρησιμοποιούμε  συσκευές στο σπίτι, ενώ είμαστε σπίτι και όχι να ανάβουμε κάτι και να φεύγουμε.

Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε και στην επικινδυνότητα ακατάλληλων ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων για τα οποία κατά καιρούς βγαίνουν ανακοινώσεις που προειδοποιούν για την ακαταλληλότητά τους. Στις περιπτώσεις αυτές, υποχρέωση του ηλεκτρολόγου που πιθανώς να έχει εγκαταστήσει ένα τέτοιο εξάρτημα, είναι να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη και σπεύσει να το αφαιρέσει.

Πηγή: lphanews

Send this to a friend