Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Φεστιβάλ παιδιού στον δημοτικό κήπο Λάρνακας (ΦΩΤΟ)
Φεστιβάλ παιδιού στον δημοτικό κήπο Λάρνακας (ΦΩΤΟ)

Φεστιβάλ παιδιού στον δημοτικό κήπο Λάρνακας (ΦΩΤΟ)

Ο Δημοτικός Κήπος της Λάρνακας πλημμύρισε σήμερα με παιδικές φωνές και παιδικά χαμόγελα. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού συνδιοργάνωσαν φεστιβάλ Παιδιού.

Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Βύρας Δήμαρχος Λάρνακας σημείωσε πως «..όπως λέει και το γνωστό τραγούδι υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί τότε υπάρχει ελπίδα. Και εάν θέλουμε μια κοινωνία μια χώρα με μέλλον ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να υπερασπιστούμε το παιδί, πρέπει να φροντίσουμε το παιδί, πρέπει να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά στο να γίνουν σωστοί άνθρωποι”.

Ο κ. Βύρας ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού, την  Σκεύη Κουκουμά, που αγωνίζεται και φροντίζει την ευημερία των παιδιών.

Ανέφερε πως “ως Δήμος Λάρνακας φροντίζουμε έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια πόλη που να τους προσφέρει επιλογές, που να τους προσφέρει χώρους στους οποίους μπορούν να παίξουν να χαρούν την πόλη και να περάσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους”.

Σημείωσε πως στον Δημοτικό παιδικό κήπο που τελείωσε εδώ και 4 χρόνια, πάνω από 500 παιδιά περνούν τον χρόνο τους καθημερινά.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως “ξεκινάμε δυο μεγάλα πάρκα, το Πάρκο Σαλίνα με παιδότοπους λίμνες όπου οι μικροί μας φίλοι θα περνούν υπέροχα, αλλά και το Παττίχειο Πάρκο, ένα έργο περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ το οποίο σχεδόν όλη η δουλειά που θα γίνει θα είναι για τα παιδιά μας, με βοτανόκηπους παιδόκηπους, skatepark πάρκο σκύλων και γενικά θα είναι μια όαση για τους μικρούς μας φίλους. Στο μεταξύ φτιάξαμε γύρω στα 100 πάρκα για τα παιδιά,” σημείωσε.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι από το 1979 οργάνωσαν την Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού για να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των παιδιών.

«Συνεχίζουμε» ανέφερε, “κερδίζουμε βήμα με βήμα, αφού πετύχαμε την υιοθέτηση της παγκόσμιας σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, η Κύπρος το 1991 την έχει κατακυρώσει και εφαρμόζεται πλέον, από εμάς όλους εξαρτάται να εφαρμόζεται πλήρως και όλα τα δικαιώματα του παιδιού, είτε είναι σε σχέση με διακρίσεις σε σχέση με την παιδεία, την υγεία με την υποχρέωση μας να σεβόμαστε την άποψη του παιδιού και πάντα να φέρνουμε το συμφέρον του παιδιού πάνω από οποιονδήποτε άλλο στόχο και απόφαση”.

“Η ημέρα είναι για ψυχαγωγία. Η ημέρα είναι για χαρά. Εμείς απλός θα σας δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε. Και ξέρετε στην Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού έχουμε καταφέρει να συμμετέχουμε από όλες τις οργανώσεις, από την ΠΟΓΟ, την ΓΟΔΗΣΥ, από την ΠΕΟ, από την ΣΕΚ, όλες οι οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού συνεργαζόμαστε και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως τόπος”, είπε επίσης.

Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν, και είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική, clown, ξυλοπόδαρο και face painting.

Send this to a friend