Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κατάθεση ψυχής από γονείς του Κυριάκου: «Έλεγε συγνώμη παπά που σας ταλαιπωρώ»
Κατάθεση ψυχής από γονείς του Κυριάκου: «Έλεγε συγνώμη παπά που σας ταλαιπωρώ»

Κατάθεση ψυχής από γονείς του Κυριάκου: «Έλεγε συγνώμη παπά που σας ταλαιπωρώ»

Η μητέρα του Κυριακού κληθείσα να απαντήσει αν διερωτήθηκε ποτέ «γιατί στο δικό της παιδί.. γιατί δεν έγινε καλά». Ο πατέρας του είπε πως η πρώτη του αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γιατί ως αμαρτωλός αξιώθηκε παιδί στη Βασιλεία των ουρανών. Η μητέρα του ξεσπώντας σε κλάματα είπε πως αυτή τα έβαλε με τον Θεό. «Είχα ένα μικρό παράπονο.. απλά μετά που μίλησα με έναν πνευματικό κατάλαβα ότι το θαύμα δεν είναι μόνο να γίνεις καλά σε αυτή τη ζωή αλλά να κερδίσεις τη Βασιλεία των ουρανών..αυτό κατάφερε ο Κυριάκος μας».

Οι τελευταίες του στιγμές

Συγκλονιστικές ήταν οι τελευταίες στιγμές του 11χρονου παλικαριού όπως περιγράφουν οι γονείς του. «Κάναμε αστεία.. όποτε φορούσε το κομποσκοίνι γυρνούσε τον σταυρό να βλέπει προς τα πάνω. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε τη δύναμη και το πνεύμα να δημιουργήσει κάτι. Καθόλου μίζερος.. ήθελε να διασκεδάζει το τελευταίο του λεπτό με πολύ αγάπη.

Πριν κοιμηθεί στο δωμάτιο επικρατούσε πανικός. Δεν ξέραμε τι γινόταν. Σφυρούσε ο αέρας στο δωμάτιο, τα δωμάτια κτυπούσαν παράξενα. Νομίζαμε ήταν η κακοκαιρία. Άλλες φορές που είχε κακοκαιρία δεν συνέβαινε αυτό.. τώρα κατανοούμε. Ήρθαν δυο νοσοκόμες που ήταν αποκλειστικά για τον Κυριάκο.

Πηγαινοερχόντουσαν συνέχεια γιατί ήξεραν ότι θα φύγει από ώρα της ώρας. Μας είπαν τι συμβαίνει σε αυτό το δωμάτιο; Ένιωθαν ότι κάτι συμβαίνει εδώ.. ότι κάποιον έχει εδώ. Εμείς νομίζαμε ήταν από την κακοκαιρία αλλά δεν ήταν από την κακοκαιρία. Παρακαλούσα τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ όταν θα έρθει να τον πάρει, να τον δω. Μόλις τον πήρε.. σταμάτησαν όλα, απόλυτη ησυχία και αστέρια στον ουρανό. Σταμάτησε ο αέρας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο… άνοιξε το στόμα του λίγο, σταύρωσε τα χεράκια του στο στήθος, κρατούσε το κομποσκοίνι του.. και στο στήθος του είχε την εικόνα του Πανορμήτη. Άνοιξε το στόμα του και σφύρισε η ψυχή του από το σώμα του χωρίς να ταραχτεί, να νιώσεις ότι πονάει. Έκανε τον πιο όμορφο ύπνο..».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend