Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Με τη συμμετοχή Ευζώνων η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης
Με τη συμμετοχή Ευζώνων η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Με τη συμμετοχή Ευζώνων η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Η καταρραδώκτης βροχή δεν πτόησε την ομογένεια της Νέας Υόρκης, που παρέστη στην καθιερωμένη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, την Κυριακή, για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Το παρών έδωσαν και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ενώ ελληνικές και κυπριακές οργανώσεις, σύλλογοι, ελληνικά σχολεία παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο, που γέμισε με ελληνικά χρώματα.

Την Παρασκευή προηγήθηκε παρέλαση από την Προεδρική Φρουρά στους δρόμους του νότιου Μανχάταν, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν προς το πάρκο Bowling Green για την καθιερωμένη τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Ντίνος Κωνσταντίνου, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι Ελλάδος και Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Ευάγγελος Σέκερης και Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μιλώντας στην εκδήλωση είπε ότι «υψώνοντας τη γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου υπενθυμίζουμε σε όλους μας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει ποτέ. Την υψώνουμε με περηφάνια και αγαλλίαση, γιατί γνωρίζουμε ότι αντιπροσωπεύει το αίμα και τον μόχθο των προγόνων μας».

Send this to a friend