Home Uncategorized Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Το Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ΔΦΜΜΚ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2023.

Βασικός στόχος του φεστιβάλ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο.

Επιπρόσθετα, προστίθεται, στόχοι είναι η παρουσίαση του έργου ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα διεθνή όσο και για τα εθνικά βραβεία του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, ενώ δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Σημειώνεται ακόμη πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, συνεπώς έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία ως υποψήφια για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό & Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα ανατεθεί σε πενταμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Το Φεστιβάλ ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση υποβολής, για όλες τις ταινίες μόνο μέσα από τις πλατφόρμες shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 15η Ιουνίου 2023. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλίσουν στις ιστοσελίδες www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας +357 25 34 39 07 και στο e-mail [email protected].

Send this to a friend