Home Uncategorized Κηδεύτηκε η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού
Κηδεύτηκε η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Κηδεύτηκε η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η κηδεία της η αδελφής του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλούς Αυξεντίου-Σουρουλλά.

Πλήθος κόσμου έσπευσε για να αποχαιρετήσει Χρυσταλλού, μεταξύ τους βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι, η μοναδική αδελφή του ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη.

Στον Μαχαιρά ανάβει μέρα νύχτα ο βωμός της αναφοράς στον τάφο του Γρηγόρη Αυξεντίου, ανέφερε σήμερα ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, αγωνιστής της ΕΟΚΑ Νίκος Κόσιης, προσθέτοντας πως εκεί οφείλουμε να δώσουμε λόγο για το ανεξόφλητο χρέος μας και πως οφείλουμε την εξόφλησή του.

Σε ομιλία του στην κηδεία της αδελφής του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλούς Αυξεντίου Σουρουλλά, που τελέστηκε στην εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ και Βασιλείου στο Καλό Χωριό Λάρνακας, ο Νίκος Κόσιης αναφέρθηκε σε γεγονότα της ζωής του Σταυραετού του Μαχαιρά και της αδελφής του.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η έξοδος από τα εγκόσμια είναι κοινή οδός για όλους, χωρίς εξαίρεση, και σήμερα παρά τη θλίψη δεν είναι μέρα, δεν είναι αιτία θρήνου, είναι αφορμή για να ψαλούν δοξαστικά για τον Γρηγόρη και την οικογένεια που τον μεγάλωσε. Το μεγάλο επίτευγμα για τον Γρηγόρη που το επισφράγισε με τη ζωή και τον ηρωϊκό μαρτυρικό του θάνατο είναι η αποδοχή και η αναγνώρισή του από το σύνολο του λαού μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό το επίτευγμα της καθολικής αναγνώρισης του Γρηγόρη στα τόσα χρόνια που έχουν περάσει, το διαφυλάξατε επάξια αγαπημένη Χρυσταλλού. Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι πάντοτε η μνήμη σου διότι έπραξες μετά τον πατέρα και τη μητέρα, αυτό που σου ανήκε ως οφειλή», είπε, και σημείωσε πως τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι κόρες και οι γιοι σου.

Send this to a friend