Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Συζήτηση με τον G.C – Η Plus Properties Cyprus έβαλε την Λάρνακα στο χάρτη των επενδύσεων
Συζήτηση με τον G.C – Η Plus Properties Cyprus έβαλε την Λάρνακα στο χάρτη των επενδύσεων

Συζήτηση με τον G.C – Η Plus Properties Cyprus έβαλε την Λάρνακα στο χάρτη των επενδύσεων

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο μέρος της συζήτησής μας με τον δημιουργό της εταιρείας Plus Properties Cyprus, κ. George Chewane. Μαζί του είχαμε μια πολύωρη συζήτηση για τον ρόλο που διαδραμάτισε η εταιρεία του τα τελευταία χρόνια στον επενδυτικό και οικιστικό τομέα στην Λάρνακα, την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό μέσω της Plus Properties, τα θέματα τα οποία κατά την άποψη του χρειάζονται βελτίωση και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τόσο στη Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα μας εξηγεί, γιατί θεωρεί την Κύπρο τον καταλληλότερο προορισμό για να ζήσει κάποιος αλλά και τα σχέδια της Plus Properties το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένας από τους κύριους παράγοντες της οικιστικής και κατ’επέπταση της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας, αποτελεί τα τελευταία χρόνια η αναπτυξιακή εταιρεία Plus Properties. Ο George Chewane, CEO της εταιρείας, πίστεψε στην πόλη μας επενδύοντας μεγάλο κεφάλαιο εντός των κυπριακών συνόρων. Μάλιστα, πρόβαλε και προβάλει μέσα από τις διαφημιστικές του καμπάνιες στο εξωτερικό την Κύπρο και ιδιαίτερα την Λάρνακα σαν ιδανικό προορισμό επένδυσης αλλά και διαμονής.

Με τα πρώτα βήματα της εταιρείας, κατόρθωσαν να ανοίξουν τον δρόμο των επενδύσεων στο τομέα των ακινήτων και να φέρουν στην πόλη μια νέα εποχή βάζοντας στον χάρτη και την Λάρνακα. Αναφέροντας χαρακτηρίστηκα ο ίδιος μας είπε, «η Λάρνακα τα τελευταία χρόνια είναι μια υποσχόμενη πόλη, πρόκειται για ένα προορισμό που μπορεί να χαρακτηριστεί παράδεισος τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για ξένους που θέλουν να κατοικήσουν στη Κύπρο.

Με τις καμπάνιες της εταιρείας μας στο εξωτερικό απευθυνόμενοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ντουμπάι και άλλες αραβικές χώρες αναδείξαμε την Κύπρο, και κυρίως την Λάρνακα σαν ιδανικό προορισμό για επένδυση, σε αυτό άλλωστε πιστέψαμε και σε αυτό πιστεύουμε.»

Εξήγησε ότι «η Λάρνακα είναι πραγματικά ένας ιδανικός προορισμός όχι μόνο για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ένα κομμάτι γης, αλλά και για όποιο θέλει να ζήσει στην πόλη είτε αυτό αφορά οικογένειες είτε αυτό αφορά βάσεις εταιρειών.

Καλός καιρός, υπέροχες καθαρές θάλασσες, ιδανική γεωγραφική θέση, εύκολη μετάβαση σε άλλες χώρες λόγο της απόστασης αλλά και του νέου μεγάλου αεροδρομίου, χαμηλές φορολογίες και ασφαλής κοινωνία. Πρόκειται για μια χώρα στην οποία μπορείς να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη κάθε ευρωπαϊκού κράτους με χαμηλότερo κόστος και πιο ανθρώπινη κοινωνία.»

«Στην Λάρνακα», σημείωσε, «τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί στόχοι δεκαετιών, οι οποίοι ξανά έβαλαν την πόλη στον χάρτη του παιχνιδιού και ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Μεγάλα έργα τα οποία περίμεναν χρόνια έχουν υλοποιηθεί καθώς και η μετακίνηση τον πετρελαιοδεξαμενών από τον μεγάλο φυσικό πνεύμονα της Λάρνακας που είναι η θάλασσα.»

Ένας άλλος, σημαντικός παράγοντας ο οποίος καθιστά την Κύπρο πόλο έλξης σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι οι χαμηλές τιμές παράλληλα με την υψηλή ποιότητα που προσφέρεται. Τόνισε ότι, παρόλο το ελκυστικό πακέτο που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος στους ξένους επενδυτές, η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να δεί με περισσότερο ζήλο την προοπτική ανάπτυξης που θα φέρουν οι καλοί επενδυτές στην χώρα και να διορθώσει κάποια προβλήματα που προκύπτουν.

«Μέχρι σήμερα έχουμε σχεδιάσει 65 έργα ενώ έχουμε παραδώσει περισσότερα από 55 έργα σε όλο το νησί, και έχουν πωληθεί πέραν των 550 τεμαχίων. Όλα μας τα έργα μελετώνται και σχεδιάζονται με προσοχή από την ομάδα της Plus Property. Στόχος μας είναι να παραδίδουμε έργα με ποιότητα για αυτό και όλα μας τα υλικά είναι διαλεγμένα προσεκτικά.

Όλα μας τα κτήρια βρίσκονται σε προνομιακές περιοχές ούτως ώστε να εξασφαλίζουμε στο πελάτη μας μια μακροχρόνια ποιοτική στέγαση. Τα έργα μας βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που μπορούν να συνδυάσουν την όμορφη θέα που προσφέρεται στην παραθαλάσσια Λάρνακα καθώς και την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες». Αυτό θεωρείται από τα βασικότερα κριτήρια επενδύσεων καθώς στις καλές περιοχές οι αξίες των ακινήτων τείνουν να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Προνόμιο, ανέφερε, ότι είναι η παράδοση των έργων της εταιρείας εντός των χρονοδιαγραμμάτων που δίνουν στους αγοραστές. Παρόλα αυτά ένα από τα βασικότερα ζητήματα που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και το οποίο δεν αφορά μόνο την Plus Properties, είναι το ζήτημα με τις πολεοδομικές άδειες από τους Δήμους καθώς και η χρονοβόρα έκδοση των τίτλων ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο. Όπως εξήγησε, «εάν αυτές οι διαδικασίες γίνονται γοργά θα κερδίζετε χρόνος και θα προσφέρουν στον αγοραστή περισσότερη ασφάλεια να επένδυση σε ένα κράτος που θα τους εξασφαλίζει συντομότερα τόσο τις άδειες όσο και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Θεωρώ ότι είναι βασικά θέματα που πρέπει το κράτος να εξετάσει και να δώσει λύσεις».

Διαβάστε την επόμενη Κυριακή την συνέχεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Send this to a friend