Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βγαίνουν έξω από τις τάξεις τους όλοι οι μαθητές Λειβαδιών
Βγαίνουν έξω από τις τάξεις τους όλοι οι μαθητές Λειβαδιών

Βγαίνουν έξω από τις τάξεις τους όλοι οι μαθητές Λειβαδιών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ο υπερπληθυσμός μαθητών εξακολουθεί ν’ αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου Λειβαδιών και της ευρύτερης Λάρνακας γενικότερα.

Ως πρώτο μέτρο για ανάδειξη κι επίλυση του προβλήματος είναι η απόφαση που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών για μονόωρη αποχή από τα μαθήματα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στις 8.30 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι ο υπερπληθυσμός στα σχολεία είναι ένα πρόβλημα που τείνει να βγει εκτός ελέγχου, γι’ αυτό και το κράτος οφείλει να προστατέψει τους μαθητές και να δώσει λύσεις. «Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια, αλλά η πολιτεία έχει ήδη καθυστερήσει να ενεργήσει.

Ο Δήμος Λειβαδιών συνεχώς μεγαλώνει πληθυσμιακά και είναι βέβαιο ότι εάν δεν γίνουν οι σωστοί σχεδιασμοί και δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού όχι μόνο δεν θα επιλυθεί, αλλά θ’ αυξηθεί», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το υπό αναφορά πρόβλημα έχουν επανειλημμένα σταλεί τα τελευταία χρόνια επιστολές τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί κάποια απόφαση που να επιλύει το πρόβλημα. «Νιώθουμε έντονη δυσφορία εξαιτίας της αδιαφορίας που παρατηρείται για τη μη προώθηση βιώσιμης λύσης στο πρόβλημά μας.

Γι’ αυτό κι έχουμε αποφασίσει όπως τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, οι γονείς και οι μαθητές όλων των σχολείων στα Λειβάδια προσέλθουν σε μονόωρη αποχή από τα μαθήματα, ως πρώτο μέτρο για την ανάδειξη του προβλήματος. Εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, τα μέτρα αντίδρασης θα συνεχιστούν», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Θυμίζουμε, ότι διαχρονικό αίτημα της Λάρνακας είναι η δημιουργία νέου γυμνασίου στο τεμάχιο όπου λειτουργούσε παλαιότερα η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή (και γυμνάσιο), ώστε να εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Λάρνακας και των γύρω περιοχών, αίτημα ωστόσο που τα τελευταία χρόνια σκαλώνει στις ελληνικές καλένδες.

 

 

Send this to a friend