Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σκάνδαλο η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου
Σκάνδαλο η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου

Σκάνδαλο η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για σκάνδαλο και κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων Αθηένου, κάνει λόγο ο δήμαρχος του ακριτικού δήμου, με αφορμή την υποστελέχωση που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Καρεκλά, συνεχίζει να παρατηρείται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Ο δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς την νέα υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη, ζητώντας της να επισκεφθεί το κέντρο υγείας, ούτως ώστε να διαπιστώσει ιδίοις ώμμασι τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που εξακολουθούν να υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ ότι θα ετίθετο σ’ εφαρμογή, σε πιλοτική βάση, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου με νέες ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι θα εξέταζαν τους ασθενείς όχι μόνο της Αθηένου, αλλά και των γύρω κοινοτήτων. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια είχε ανακοινωθεί, τότε, ο ερχομός δερματολόγου, παιδιάτρου, οδοντίατρου και δεύτερου παθολόγου.

«Το θέμα με την στελέχωση του κέντρου υγείας στο δήμο μας εξελίσσεται σε σκάνδαλο. Μας κοροϊδεύουν χρόνια τώρα. Πριν από μερικούς μήνες, μας είχαν υποσχεθεί διάφορες ειδικότητες γιατρών που θα ερχόντουσαν στην Αθηένου για εξέταση ασθενών. Ήλθαν δύο παιδίατροι και μία δερματολόγος, αλλά η μία παιδίατρος μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι τα παιδιά που χρήζουν εξέτασης θα πρέπει να την επισκέπτονται στη Λάρνακα. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει. Γι’ αυτό κι έχω αποστείλει επιστολή προς την νέα Υπουργό Υγείας, ζητώντας της να επισκεφθεί το κέντρο υγείας, να ενσκήψει στο θέμα και να δώσει επιτέλους λύσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Καρεκλάς.

Η εξαγγελία Ιανουαρίου

———————————-

Θυμίζουμε, ότι η εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας που έγινε τέλος περασμένου Ιανουαρίου ανέφερε πως εάν υπήρχε ενδιαφέρον από τους κατοίκους Αθηένου και της ευρύτερης περιοχής, τότε θα γινόταν μόνιμη η παρουσία γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Αθηένου. Η ίδια ανακοίνωση έκανε λόγο για στελέχωση του κέντρου μ’ έξι διαφορετικές ειδικότητες γιατρών.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο κόσμος της Αθηένου είναι αγανακτισμένος εξαιτίας αυτού του προβλήματος που εξακολουθεί να προκαλεί ταλαιπωρία, αφού οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις, προκειμένου να τύχουν ιατρικής εξέτασης από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών.

Ο Δήμος Αθηένου ζητά, επίσης, από τον ΟΚΥΠΥ τη δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων στα δημοτικά του όρια, ώστε να μην παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρων από τη Λάρνακα σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

 

 

Send this to a friend