Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Βρήκαν στέγη… στο αυτοκίνητο, μονογονιός μητέρα με τα δύο παιδιά της
Λάρνακα: Βρήκαν στέγη… στο αυτοκίνητο, μονογονιός μητέρα με τα δύο παιδιά της

Λάρνακα: Βρήκαν στέγη… στο αυτοκίνητο, μονογονιός μητέρα με τα δύο παιδιά της

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το στεγαστικό πρόβλημα στην πόλη της Λάρνακας, αφού υπάρχουν καταγγελίες για ανθρώπους που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Με πρωτοβουλία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικά το στεγαστικό, το οποίο, ήταν κοινή διαπίστωση πως ολοένα και αυξάνεται.

Όπως αναφέρθηκε, είναι σχεδόν καθημερινές οι επισκέψεις αγανακτισμένων πολιτών είτε σ’ εκπροσώπους κομμάτων, είτε στα γραφεία του δήμου, ακόμα και στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, όπου ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια σε σχέση με το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η γραμματέας της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου, είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων με μισθό κάτω των χιλίων ευρώ που αδυνατούν να εξεύρουν στέγη, αφού τα ενοίκια στην πόλη κυμαίνονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μεταξύ 500 – 600 ευρώ.

Η κ.Αντωνίου έκανε αναφορά στην χαρακτηριστική περίπτωση μονογονιού μητέρας με δύο παιδιά, λήπτριας βοηθήματος από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου διέμενε με ενοίκιο 350 ευρώ μηνιαίως, επειδή ο ιδιοκτήτης χρειαζόταν το διαμέρισμα για τις ανάγκες της δικής του οικογένειας και ως εκ τούτου για κάποιο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε να κοιμηθεί με τα παιδιά της… μέσα στο αυτοκίνητο.

«Σαν την περίπτωση της μονογονιού μητέρας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές. Με την ακρίβεια που υπάρχει, τους χαμηλούς μισθούς και με τις εκποιήσεις να προχωρούν, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης. Υπάρχει αρκετός κόσμος που αναγκάζεται να ζήσει προσωρινά στα σπίτια των γονιών του, επειδή δεν έχει πού αλλού να μείνει λόγω της ακρίβειας και των υψηλών ενοικίων.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική για το θέμα της στέγασης στην Κύπρο», επισήμανε η κ.Αντωνίου. Περαιτέρω, η Γραμματέας της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας είπε ότι το ζήτημα αυτό αναδεικνύεται εδώ και χρόνια, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και κατά την επαρχιακή συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ τον περασμένο Μάιο.

Ίδιες έγνοιες και ανησυχίες

————————————— 

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά τη συνάντηση που έγινε για το στεγαστικό αναφέρει ότι το κόμμα χαιρετίζει την στάση του Δημάρχου και του Μητροπολίτη Κιτίου, καθότι, όπως τονίζεται, εξέφρασαν τις ίδιες έγνοιες και ανησυχίες, με κοινό στόχο την προσπάθεια για απάμβλυνση του προβλήματος.

Στη ίδια συνάντηση ο Α. Βύρας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο δήμος το προσεχές διάστημα και για την πορεία υλοποίησης των εργασιών ανέγερσης κατοικιών σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης. «Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη και διάθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών, μέχρι η κυβέρνηση να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική», καταλήγει το ΑΚΕΛ Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend