Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της πρωινής από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της πρωινής από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της πρωινής από τη Σκαλιώτισσα

Μεσολαβητική προσπάθεια για να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ επενδυτή και ιδιοκτητών σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας αναλαμβάνει ο νέος υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις προσεχώς και με τις δύο πλευρές με στόχο την εξεύρεση χρυσής φόρμουλας στο θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών.

Σε δηλώσεις του χθες στη Λάρνακα κι ερωτηθείς για την τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, ο Υπουργός Μεταφορών, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ κράτους και αναδόχου εταιρείας για αναβάθμιση της μαρίνας και από αυτή τη συμφωνία απορρέει το δικαίωμα του αναδόχου να ορίσει τη δική του τιμολογιακή πολιτική.

Όσον αφορά κατά πόσον υπάρχει εποπτικός έλεγχος από το Υπουργείο Μεταφορών, για τις αυξήσεις στις τιμές ελλιμενισμού σκαφών από τη διαχειρίστρια εταιρεία, απάντησε πως η εφαρμογή της συμφωνίας παρακολουθείται από το υπουργείο.

Τέλος δήλωσε άγνοια περί… «μυστικής συμφωνίας» μεταξύ κράτους κι επενδυτή, όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες σκαφών.

 

Στάσιμο παραμένει το αίτημα των κοινοτήτων δυτικά του αερολιμένα της Λάρνακας για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο σημείο όπου λειτουργούν τα υφιστάμενα φώτα τροχαίας, τα οποία συνδέουν το αεροδρόμιο με τις περιοχές Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, με τον δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρο Ανδρονίκου, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρία, να δηλώνει ότι παρατηρείται σοβαρή κωλυσιεργία ως προς την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, το οποίο χρονολογείται από το 2019.

Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου ζητούν όπως η υφιστάμενη φωτοελεγχόμενη συμβολή έξω από τη Δρομολαξιά ν’ αντικατασταθεί μ’ έναν καινούργιο κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο, ο οποίος να εξυπηρετεί καλύτερα την πυκνή τροχαία κίνηση που παρατηρείται στην περιοχή, κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών.

Κατά την τελευταία συνεδρία της επιτροπής Μεταφορών υπήρξε ενημέρωση από το αρμόδιο κρατικό τμήμα ότι ακόμα αναμένεται η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της γης, η οποία πρέπει ν’ απαλλοτριωθεί έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Ανδρονίκου, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σε περίπου ένα μήνα, στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών.

 

 

Send this to a friend