Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρίτη επαναπροκήρυξη του πάρκου στο προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα
Τρίτη επαναπροκήρυξη του πάρκου στο προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα

Τρίτη επαναπροκήρυξη του πάρκου στο προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μηδαμινό παραμένει το ενδιαφέρον εργοληπτικών εταιρειών ,για ν’ αναλάβουν την κατασκευή του μεγάλου πάρκου αναψυχής, που εξήγγειλε ο Δήμος Λάρνακας, στον προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε δύο φορές το υπό αναφορά έργο, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον από εργολάβους, κυρίως λόγω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών στα κατασκευαστικά υλικά. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά πλέον οι αναθέτουσες αρχές, κυρίως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λάρνακας αναγκάστηκε να επαναπροκηρύξει το έργο για 3η φορά την περασμένη Πέμπτη, 9 Μαρτίου, με την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χώρος εκδηλώσεων-αναψυχής Τσιακκιλερού προκηρύχθηκε για πρώτη φορά στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 μ’ εκτιμώμενη δαπάνη τις 900 χιλιάδες ευρώ. Τότε διαπιστώθηκε πως μόλις μία εργοληπτική εταιρεία είχε επιδείξει ενδιαφέρον, αλλά η προσφορά που υπέβαλε ήταν κατά πολύ υψηλότερη του αρχικού προϋπολογισμού.

Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε στις 19 περασμένου Δεκεμβρίου μ’ εκτίμηση δαπάνης το 1.280.000 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη δαπάνη στην τρίτη προκήρυξη προσφορών υπολογίζεται στο 1.665.000 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του πάρκου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο με την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα αναζωογονήσει και θα εκσυγχρονίσει τον κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Τα σχέδια

————–

Ο Δήμος Λάρνακας παρουσίασε δημόσια τα εντυπωσιακά σχέδια του έργου σ’ εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην παρουσία κατοίκων του οικισμού.

Τα σχέδια προβλέπουν δημιουργία παιδότοπου και ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών, κατασκευή ανοικτού αμφιθεάτρου με καθίσματα χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων, κατασκευή αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής, εγκατάσταση φωτισμού με νέας τεχνολογίας αντιβανδαλιστικού τύπου φωτιστικών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και φύτευση για ενίσχυση του πρασίνου.

Προβλέπεται, επίσης, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας (συστήματα ύδρευσης και άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης).

Η μελέτη του έργου έγινε από το γραφείο μελετών A. F. Modinos & S. A. Vrahimis Architects & Engineers έπειτα από τη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Send this to a friend