Home ΛΑΡΝΑΚΑ Eκπρόσωποι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθήνας στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας
Eκπρόσωποι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθήνας στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας

Eκπρόσωποι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθήνας στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), με έδρα την Αθήνα, επισκέφθηκαν το Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων (ΣΕΛ) της Λάρνακας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ, κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη λειτουργία του ΣΕΛ Λάρνακας αλλά και την επικείμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τη σκυτάλη πήρε κατόπιν ο Τεχνικός Χημείου του ΣΑΛ, κ. Χάρης Παπανικολάου, παρουσιάζοντας το θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης. Για τη χρήση του ανακτημένου νερού στην Κύπρο μίλησε στη συνέχεια η Υγειονομικός Μηχανικός του ΤΑΥ, κα Αγγέλα Λάρκου, ενώ ακολούθησε ξενάγηση των εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ τόσο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΛ όσο και στο έργο χρήσης ανακτημένου νερού της Λάρνακας.

Επικεφαλής των εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλή τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο, κ. Αναστάσιο Τόσιο,  συνοδευόμενος από ομάδα που αποτελείτο μεταξύ αλλων από τους κ. Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη Διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, τον κ. Γιώργο Καραγιάννη Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης, τον κ. Πέτρο Ματσούκη  Γενικό Διευθυντής της θυγατρικής «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» παρευρέθηκαν σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας.

Σημειώνεται ότι η στρατηγική συνεργασία των εμπλεκομένων μερών έχει επισφραγισθεί με Μνημόνιο Συναντίληψης που συνυπέγραψαν στο περιθώριο του 1st Greece – Cyprus Business Summit, στις 06/05/2022, με στόχο την:

  • Ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων
  • Χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου λυμάτων
  • Ανταλλαγή εμπειρίας σε ζητήματα επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων αποβλήτων
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κυκλικής οικονομίας
  • Παροχή διευκολύνσεων στη συνεργασία μεταξύ φορέων για τον χειρισμό θεμάτων όπως εκπαίδευση και κατάρτιση, έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, τεχνολογίες και τεχνικές στους τομείς της συλλογής & επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και λειτουργίας & συντήρησης του δικτύου λυμάτων.

 

 

Send this to a friend