Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου η 4η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «UPARTICIPATE: Civic Participation for non-EU immigrants»
Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου η 4η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «UPARTICIPATE: Civic Participation for non-EU immigrants»

Πραγματοποιήθηκε στην Αθηένου η 4η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «UPARTICIPATE: Civic Participation for non-EU immigrants»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, από τις 9 έως τις 10 Μαρτίου 2023, η 4η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «UPARTICIPATE».

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της τελευταίας πρόσκλησης προγραμμάτων CERV-2021-CITIZENS-TOWN για τα Δίκτυα Πόλεων. Σ’ αυτό ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο MANISES της Ισπανίας.

Ο Δήμος φιλοξένησε 11 συμμετέχοντες από 4 χώρες και οργανισμούς. Εκτός από τον Δήμο  Αθηένου και τον Δήμο MANISES της Ισπανίας, συμμετέχουν ως εταίροι o Δήμος OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας, o Δήμος Φαρκαδόνας Ελλάδας,  ο οργανισμός Balkan Agency for Sustainable Development που αντιπροσωπεύει τον Δήμο Tran της Βουλγαρίας,  και οι οργανισμοί Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto της Σλοβενίας, ASOCIATIA SCOUT SOCIETY της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας και Mozaika   platform   for   the   promotion   of   jewish   culture που αντιπροσωπεύει το Δήμο Barcelona της Ισπανίας. Δύο από τους συμμετέχοντες φορείς δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η συμμετοχή των πολιτών και η κοινωνική ένταξη εθνικών μειονοτήτων σε τοπικό επίπεδο.

Η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων είχε πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρουσιάσεις με αφηγήσεις από παιδιά μετανάστες του Γυμνασίου Αθηένου, από ενήλικες μετανάστες στην Αθηένου, παρουσίαση στους εταίρους της Καλής Πρακτικής του Εθελοντισμού της Αθηένου από τον Δήμαρχο Αθηένου, ενημερωτικές επισκέψεις σε δύο προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου και παρακολούθηση της παρασκευής τοπικών μακαρονιών από εθελόντριες, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης όσο αφορά τη μετανάστευση και την ένταξή τους στην κοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους συμμετέχοντες. Επίσης, έγινε παρουσίαση του θέματος για τις μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο από την κ. Λώρα Ιακωβίδου, Λειτουργό της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου, να γευτούν την Αθηενίτικη κουζίνα και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.000 και καλύπτεται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Send this to a friend