Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πιέσεις για να μην γίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά
Πιέσεις για να μην γίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Πιέσεις για να μην γίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο κενό έπεσαν οι πιέσεις που, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα, ώστε να μην επιτευχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην ομιλία του κατά την σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την επίσημη εξαγγελία της θαλάσσιας σύνδεσης της Λάρνακας με το λιμάνι του Πειραιά, ο κ.Βύρας είπε ότι υπήρξαν πιέσεις για να μην γίνει η υπό αναφορά σύνδεση, σημειώνοντας με νόημα πως η Λάρνακα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής και η εύκολη λεία κανενός. «Η Λάρνακα ξέρει να διεκδικεί και να παίρνει αυτά που δικαιούται. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η πόλη μας έχει εύκολη πρόσβαση με όλες τις πόλεις της Κύπρου, ενώ με την ύπαρξη του αεροδρομίου θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι και στη θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα ξένοι τουρίστες.

Το δρομολόγιο Λάρνακας – Πειραιά θα βοηθήσει όχι μόνο τους δημότες της Λάρνακας, αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Κύπρου και γενικότερα τον τουρισμό του νησιού μας. Με την σύνδεση αυτή, η Λάρνακα στέλνει το μήνυμα πως μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται, μ’ ένα λιμάνι που πληροί τις προδιαγραφές για την άφιξη μεγάλων πλοίων», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, Πάνος Αλεξάνδρου, δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα υποδομής στο λιμάνι της Λάρνακας, έτσι ώστε μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο, οπόταν θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς τον Πειραιά, το λιμάνι να είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τα κρουαζιερόπλοια και τους επισκέπτες. Ανέφερε, ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα εκτελεστούν από το λιμάνι Λάρνακας περίπου 30 δρομολόγια προς το Ισραήλ (Χάιφα).

«Με την θαλάσσια σύνδεση με Ελλάδα και Ισραήλ, το λιμάνι Λάρνακας βάζει πλώρη για το μέλλον», ανέφερε. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου στον δικό του χαιρετισμό είπε ότι ο μύθος πως οι Λαρνακείς δεν ξέρουν να διεκδικούν κατέρρευσε. «Η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Λάρνακα και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε πράξη. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά είναι ακόμα ένα λιθαράκι για το τι προσπαθούμε να κτίσουμε στη Λάρνακα», σχολίασε. Αναφορικά με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται σε λιμάνι και μαρίνα, ο κ.Σταύρου είπε ότι τέτοια έργα δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη και πως χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιτευχθούν.

Τα δρομολόγια

———————-

Ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Scandro Holdings Ηλίας Σούλης δήλωσε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αρχίζει τον ερχόμενο Μάιο από το λιμάνι Λεμεσού και τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί από το λιμάνι Λάρνακας.

Τα κόμιστρα των κρουαζιέρων από τη Λάρνακα θα είναι τα ίδια με τα κόμιστρα της Λεμεσού. Από το λιμάνι Λεμεσού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια (30 ώρες ταξίδι), ενώ οκτώ δρομολόγια θα γίνουν από το λιμάνι Λάρνακας (32 ώρες ταξίδι).

Τα δρομολόγια θα είναι μία φορά την εβδομάδα, ενώ κάποια θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Απαντώντας, εξάλλου, σε παράπονα επιβατών ότι το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε πέρσι για το δρομολόγιο Λεμεσού – Πειραιά ήταν παλιό, χωρίς ίντερνετ και τηλεόραση, ο κ.Σούλης είπε ότι κάποια θέματα ήδη δουλεύονται από την εταιρεία για να βελτιωθούν, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις προσεχώς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις κρουαζιέρες προς Πειραιά (τιμές και άλλες λεπτομέρειες) στην ιστοσελίδα της Scandro Holdings.

Send this to a friend