Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακοινώθηκε επίσημα η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά
Ανακοινώθηκε επίσημα η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Ανακοινώθηκε επίσημα η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο Λιμάνι Λάρνακας, σε διάσκεψη τύπου, η θαλάσσιας σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά. Η σύνδεση αρχίζει τον επερχόμενο Αύγουστο και αποτελούσε ένα από τα πάγια αιτήματα της πόλης μας.

Η σύνδεση αυτή, αναμένεται να δώσει επιλογή στους πολίτες της χώρας μας για μετάβαση στην Ελλάδα και με πλοίο αλλά και να αναβαθμίσει και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της πόλης μας και της Κύπρου γενικότερα. Η γεωγραφική θέση εξάλλου της Λάρνακας, την καθιστά εύκολα προσβάσιμη από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ενώ με την ύπαρξη του αεροδρομίου, πάρα πολλοί τουρίστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι και στη θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα.

Η Kition Ocean Port Ltd σε συνεννόηση με τις Εταιρείες που πλέον διαχειρίζονται την γραμμή, την Nαυτιλιακή Scandro Holding Ltd και την Εταιρεία «Αχαιών Ακτή» η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των παροχών του πλοίου, κατέληξαν σε συμφωνία έτσι ώστε το συγκεκριμένο δρομολόγιο να βοηθήσει όχι μόνο τους δημότες της Λάρνακας αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Κύπρου και τον τουρισμό στο νησί μας, κάνοντας την αρχή και για θαλάσσιες συνδέσεις και με άλλες γειτονικές χώρες.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίτευξη άλλα και στήριξη του αιτήματος αυτού, μεταξύ άλλων ανάφερε: «… Η σύνδεση αυτή, με το πολύπλευρο χαρακτήρα της, δίνει το μήνυμα για ακόμα μια φορά ότι η Λάρνακα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που της παρουσιάζονται με  ένα Λιμάνι πρώτιστης σημασίας που πληροί τις προδιαγραφές και για την άφιξη μεγάλων πλοίων. Ταυτόχρονα, με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για την ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτως ώστε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και πλοία να εξυπηρετούνται επιτυχώς».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Kition Ocean Port και ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Αλεξάνδρου Ιδρυτή της Kition Ocean Holdings καθώς και τον κ. Πάρη Δημήτριου, Γενικό Διευθυντή Λιμανιού Λάρνακας για συνεργασία, την καταβολή και κατάληξη των προσπαθειών τους στο θέμα αυτό. Επίσης, μετάφερε τις ευχαριστίες στην Εταιρεία  Scandro Holding Ltd και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάριο Μιχαήλ και στην Εταιρεία «Αχαιών Ακτή» και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Μιχαήλ και στον συμπολίτη μας Ηλία Σουλή για την στήριξη του αιτήματος αυτού. Παράλληλα ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας επίσης, για την στήριξη.   

Τέλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας τόνισε ότι η Λάρνακα πλέον ξέρει και διεκδικεί αυτό που δικαιωματικά της αξίζει και πρέπει να έχει. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της στήριξης της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας καθώς και της άριστης, πλέον, συνεργασίας του Δήμου Λάρνακας  με την ΕΤΑΠ και το ΕΒΕΛ η οποία αποτελεί πρότυπο. Η στενή αυτή συνεργασία και ο χαρακτήρας της, είχαν καταλυτικό ρόλο στην επίλυση των διαφόρων σημαντικών θεμάτων της πόλης μας αλλά και στην επίτευξη των κοινών στόχων.

Send this to a friend