Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την έκρηξη βόμβας χθες σε οικία αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την έκρηξη βόμβας χθες σε οικία αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την έκρηξη βόμβας χθες σε οικία αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κατοικία στη Λάρνακα, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημίες εντός και εκτός της οικίας, η οποία ανήκει σε 55χρονο υψηλόβαθμο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός, υψηλής ισχύος, εξερράγη γύρω στις 1 τα ξημερώματα έξω από την ξύλινη πόρτα της κύριας εισόδου, σηκώνοντας στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά.

Αμέσως μετά μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας την σκηνή για διενέργεια εξετάσεων. Από την έκρηξη υπέστησαν πολύ μικρές ζημιές και δύο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα μπροστά από την κύρια είσοδο του σπιτιού, που βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο νέο νοσοκομείο.

Ευτυχώς, από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένα πρόσωπο, ενώ ο ιδιοκτήτης της κατοικίας ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεν έχει διαφορές με κανένα, ούτε υποψιάζεται κάποιον που να ήθελε να του κάνει κακό.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ την σκηνή επισκέφθηκαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διενήργησαν εξετάσεις και περισυνέλλεξαν τεκμήρια σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στους δράστες. Ωστόσο, η διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρείται δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βομβιστές έδρασαν αργά τη νύχτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Την ώρα της έκρηξης ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του κοιμόντουσαν στο σπίτι.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λάρνακας, μέλη του οποίου ψάχνουν τα κίνητρα των βομβιστών, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα, γι’ αυτό και όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ψάχνουν σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της γύρω περιοχής, προκειμένου να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών.

 

Send this to a friend