Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ετοιμάζεται η απαίτηση του Δήμου Λάρνακας από τον πρώτο εργολάβο της Δημοτικής αγοράς
Ετοιμάζεται η απαίτηση του Δήμου Λάρνακας από τον πρώτο εργολάβο της Δημοτικής αγοράς

Ετοιμάζεται η απαίτηση του Δήμου Λάρνακας από τον πρώτο εργολάβο της Δημοτικής αγοράς

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο δικαστήριο θα επιλύσουν, κατά πάσα πιθανότητα, τις διαφορές τους ο Δήμος Λάρνακας και ο εργολάβος που αρχικά είχε αναλάβει την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς της πόλης.

Θυμίζουμε, ότι λόγω των παρατεταμένων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην ανέγερση του κτηρίου και των πολλών παρατάσεων που ζητούσε ο εργολάβος, ο Δήμος Λάρνακας αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021, να διακόψει το συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του, προχωρώντας παράλληλα σε ανάληψη του κτηρίου, ενώ επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για ολοκλήρωση του έργου.

Τον Απρίλιο του 2022 ο νέος εργολάβος έπιασε δουλειά για επιδιόρθωση των κακοτεχνιών που εντοπίστηκαν στον κτήριο (κυρίως στην οροφή), παραδίδοντας το έργο ολοκληρωμένο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της αγοράς θα γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που απαιτήθηκε προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στο κτήριο. «Ετοιμάζεται η αντίστοιχη απαίτηση του δήμου προς τον πρώτο εργολάβο, την οποία θα διεκδικήσουμε είτε μέσω δικαστηρίου, είτε μέσω φιλικού διακανονισμού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποδοχή από πλευράς του εργολάβου, τότε θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για επίλυση των διαφορών μας», σημείωσε ο κ. Βύρας.

Ενδεικτικό της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς, είναι το γεγονός πως οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες. Αρχικά, η προσωρινή παραλαβή του έργου αναμενόταν την άνοιξη του 2020. Τελικά, καθυστέρησε σχεδόν τρία χρόνια…

Ενοικιάστηκαν όλα

—————————-   

Το Σάββατο (4/3) άνοιξε τις πύλες της η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας, με τη λειτουργία 13 από τα συνολικά 20 καταστήματα που διαθέτει.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, όλα τα καταστήματα της αγοράς έχουν ενοικιαστεί και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν τις προσεχείς εβδομάδες. Εκεί πωλούνται φθαρτά, φρούτα, ξηροί καρποί, αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη τοπικής χειροτεχνίας και παραδοσιακά ποτά.

Παράλληλα, έχουν ενοικιαστεί και οι χώροι εστίασης (δύο καφετέριες και δύο εστιατόρια) στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπως και το roof garden στην οροφή.

Και αυτά πρόκειται να λειτουργήσουν προσεχώς, ενώ το roof garden, το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες μια υπέροχη θέα της πόλης, υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού, αφού προηγηθούν οι κατάλληλες εργασίες.

Με τη λειτουργία της νέας δημοτικής αγοράς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και την αισθητική αναβάθμιση της γύρω περιοχής.

 

Send this to a friend