Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μέχρι το Πάσχα υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Ένα έργο που ήδη παρουσιάζει καθυστέρηση 6-7 μηνών.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, ο νέος χώρος στάθμευσης παρά την πλατεία χωρητικότητας 35 οχημάτων. Απομένει η ανάπλαση κάποιων δρόμων και πεζοδρομίων γύρω από την πλατεία που εφάπτονται της παλιάς εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου, ο περιβάλλοντας χώρος της οποίας θα ενοποιηθεί με την υπόλοιπη πλατεία.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο υποδομής που έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, το οποίο θ’ αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την όψη του πυρήνα του δήμου, μετατρέποντάς τον πιο ελκυστικό και προσβάσιμο.

Το όλο κόστος του έργο είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, με την κυβέρνηση να καλύπτει τα 2/3 και τον δήμο το υπόλοιπο 1/3. Με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία, η ανάπλαση της πλατείας θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Παράλληλα, σ’ εξέλιξη βρίσκονται και οι κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Μεγάρου Δρομολαξιάς – Μενεού, το κόστος του οποίου θα πλησιάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από τα δημοτικά ταμεία.

 

Ο Δήμο Λάρνακας, στοχεύει στην 24ωρη διαχείριση των αδέσποτων και τραυματισμένων σκύλων και ο οποίος αποτάθηκε στον ιδιωτικό τομέα για την αγορά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα οι δημοτικές αρχές προκήρυξαν διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών φύλαξης αδέσποτων σκύλων από κατόχους εγκεκριμένων υποστατικών και για υπηρεσίες φύλαξης τραυματισμένων σκύλων κατά τις μη εργάσιμες ώρες του δημαρχείου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη παραλαβής του σκύλου και κλήσης ιδιώτη κτηνιάτρου, ο οποίος θα ελέγχει την κατάσταση της υγείας του και θα προβαίνει στις αναγκαίες φαρμακευτικές αγωγές.

Send this to a friend