Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αναβλήθηκε η υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη για να αλλάξει δικηγόρο ο κατηγορούμενος
Αναβλήθηκε η υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη για να αλλάξει δικηγόρο ο κατηγορούμενος

Αναβλήθηκε η υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη για να αλλάξει δικηγόρο ο κατηγορούμενος

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του 31χρονου, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου 2022 στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκε 42χρονος κι ένα εξάχρονο αγοράκι.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου ο 31χρονος ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν απόπειρες φόνου κατά δύο διαφορετικών προσώπων, συνωμοσία για φόνο και κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή διαδικασία, ο 31χρονος κατηγορούμενος ζήτησε ν’ αλλάξει δικηγόρο, καθότι προέκυψαν διαφωνίες με τον μέχρι πρότινος συνήγορό του, τον Γιάννη Πολυχρόνη, ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, ζήτησε νομική αρωγή, ώστε να διορίσει άλλο δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 15 Μαρτίου, μέχρι ο 31χρονος να διορίσει νέο δικηγόρο. Σε περίπτωση που τελικά ο κατηγορούμενος αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει με την διεξαγωγή δίκης εντός δίκης, καθότι ο 31χρονος σε γραπτή του κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έχει ήδη ομολογήσει ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη με στόχο τον 42χρονο, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου έναντι χρηματικής αμοιβής. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες, τότε η υπεράσπιση θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι η θεληματική κατάθεση – ομολογία του κατηγορουμένου στο ΤΑΕ Λάρνακας ήταν προϊόν άσκησης πίεσης ή εκβιασμού εκ μέρους της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση καταδίκης του 31χρονου στις υπό αναφορά κατηγορίες, οι ποινές φυλάκισης που προβλέπονται από τον νόμο είναι πολυετείς. Θυμίζουμε, ότι στόχος της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη ήταν ο 42χρονος, κάτοικος Ορόκλινης, ο οποίος είναι συγγενής με άτομο που έχει απασχολήσει πολλάκις τις αρχές ασφαλείας με σοβαρές υποθέσεις.

Γι’ αυτό και η απόπειρα κατά της ζωής του αποδόθηκε από την Αστυνομία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κι εξάχρονο αγόρι, το οποίο για κακή του τύχη τυχαία εκείνο το πρωινό καθόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του παραλίγο θύματος. Τόσο ο 42χρονος, όσο και το μικρό παιδάκι νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστησαν από τους πυροβολισμούς.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τον Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 36 χρόνων, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος από τις 6 περασμένου Δεκεμβρίου είναι δηλωμένος ως ελλείπων πρόσωπο…

Send this to a friend