Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης εξετάζει ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή τη φορά στη Λάρνακα. Ύποπτος για την υπόθεση θεωρείται 32χρονος, από το Νεπάλ, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε παράνομα το λογότυπο γνωστής εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στην Κύπρο, δημιουργώντας δική του ιστοσελίδα η οποία, δήθεν, πωλούσε ηλεκτρονικές συσκευές σ’ ελκυστικές τιμές.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες, θύματα του υπόπτου, έπεφταν στην παγίδα και προέβαιναν σε εμβάσματα τα οποία τσέπωνε ο συλληφθείς, χωρίς ποτέ οι παραπονούμενοι να λαμβάνουν τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει…

Την κομπίνα διαπίστωσε, έστω και αργά, η εταιρεία, το λογότυπο της οποίας χρησιμοποιείτο παράνομα από τον 32χρονο αλλοδαπό.

Πρόκειται για εταιρεία που διατηρεί αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σ’ όλες τις πόλεις της Κύπρου. Από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέμενε παράνομα στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό.

Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του για έξι μέρες.

Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα της διαδικτυακής απάτης, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο ο 32χρονος να μην δρούσε από μόνος του, αλλά να είχε συνεργάτες.

 

Την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Ορόκλινη, με τραυματίες 42χρονο και 6χρονο αγοράκι, αποφάσισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε χθες στη Λάρνακα.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη προκειμένου ο 31χρονος ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν απόπειρες φόνου κατά δύο διαφορετικών προσώπων, συνωμοσία για φόνο και κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία, ο κατηγορούμενος ζήτησε ν’ αλλάξει δικηγόρο, καθότι προέκυψαν διαφωνίες με τον μέχρι πρότινος συνήγορό του, ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 15 Μαρτίου, μέχρι ο 31χρονος να διορίσει νέο δικηγόρο. Σε περίπτωση που τελικά ο κατηγορούμενος αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει με την διεξαγωγή δίκης εντός δίκης, καθότι ο 31χρονος σε γραπτή του κατάθεση έχει ήδη ομολογήσει ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη με στόχο τον 42χρονο, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου έναντι χρηματικής αμοιβής.

Να σημειώσουμε, ότι σε περίπτωση καταδίκης του 31χρονου, οι ποινές φυλάκισης που προβλέπονται από τον νόμο είναι πολυετείς.

Send this to a friend