Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Προς ναυάγιο με Μαλίκ, στην Κύπρο το… «πολυβόλο» Νίκολιτς (videos)
Προς ναυάγιο με Μαλίκ, στην Κύπρο το… «πολυβόλο» Νίκολιτς (videos)

Προς ναυάγιο με Μαλίκ, στην Κύπρο το… «πολυβόλο» Νίκολιτς (videos)

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ είναι μία ανάσα από το να ολοκληρώσει μία σπουδαία μεταγραφή μιας και έχει συμφωνήσει και έχουν μείνει τα τυπικά για την απόκτηση του Ούγγρου επιθετικού Νεμάνια Νίκολιτς ο οποίος είναι 43 φορές (8 γκολ) διεθνής με την εθνική του ομάδα και τον συνοδεύουν απίστευτα στατιστικά σκοραρίσματος.

Πρόκειται για 35χρονο ποδοσφαιριστή ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνιζόταν στην Τουρκία με την φανέλα της Πεντικσπόρ όπου είχε 8 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει. Σε όλες τις ομάδες όμως που αγωνίστηκε είχε εκπληκτικά στατιστικά σκοραρίσματος με την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται μέχρι και στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε όλη του την καριέρα έπαιξε σε 460 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε 252 γκολ!!!

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπαρκς Ουγγαρίας, μετά έπαιξε σε Καποσβάρ όπου σε δυο χρόνια είχε 30 γκολ σε 49 συμμετοχές. Μεταπήδησε στην Βιντεοτόν όπου σε 5,5 χρόνια σημείωσε 87 γκολ σε 149 συμμετοχές. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις του έδωσαν μεταγραφή στην Λέγκια Βαρσοβίας όπου σε 1,5 σεζόν πέτυχε 40 γκολ σε μόλις 56 συμμετοχές.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Αμερική και στους Chicago Fire έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων και τον ίδιο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων! Εκεί κατέγραψε 96 συμμετοχές και 51 γκολ και ακολούθως επέστρεψε στην Ουγγαρία για την Φέχερβαρ (ουσιαστικά είναι η Βιντεοτόν η οποία μετονομάστηκε) όπου σε τρεις σεζόν είχε 30 γκολ σε 75 συμμετοχές, ενώ φέτος ήταν στην Τουρκία στο πρώτο μισό. Ο Νίκολιτς ήταν συμπαίκτης στην Βιντεοτόν με τον Γκιούρτσο και οι δυο γνωρίζονται αρκετά καλά.

Ο Νίκολιτς έχει κατακτήσει τίτλους στην καριέρα του και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και σαφώς αποτελεί μία πολύ σπουδαία μεταγραφή ασχέτως αν πρόσφατα έκλεισε τα 35 του χρόνια. Οι αριθμοί και η καριέρα του μιλούν από μόνα τους.

Τα στατιστικά σκοραρίσματος του είναι εκπληκτικά και ο Τσάβι Ρόκα όχι μόνο έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του αλλά αυτή την ώρα είναι και στο ΑΕΚ Αρένα όπου παρακολουθεί την αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ.

Προς ναυάγιο με Μαλίκ
Εξελίξεις προκύπτουν και με τον Μαλίκ Αμπουμπακάρ μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται ότι ο 22χρονος Γκανέζος κάνει την τελευταία στιγμή δεύτερες σκέψεις και η ολοκλήρωση της απόκτησης του από την ΑΕΚ είναι στον αέρα. Έτσι, είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή.

Ποιος θα φύγει;
Η απόκτηση του Νίκολιτς αναγκάζει την ΑΕΚ να προχωρήσει σε αποδέσμευση κάποιου ποδοσφαιριστή από το ρόστερ ή να δοθεί κάποιος δανεικός σε άλλη ομάδα. Μέσα στις επόμενες ώρες θα παρθεί η οριστική απόφαση.

Πάρτε μία γεύση από το πολυβόλο Νίκολιτς…

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend