Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Γκαρσία και Φαράζ έστειλαν την ΑΕΚ στο +4
Γκαρσία και Φαράζ έστειλαν την ΑΕΚ στο +4

Γκαρσία και Φαράζ έστειλαν την ΑΕΚ στο +4

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ επικρατώντας 2-1 ανοίγοντας τη διαφορά στο +4 από τη δεύτερη θέση.

Εκπληκτικό το ξεκίνημα της ΑΕΚ Στο ντέρμπι μιας και κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία, μόλις στο 2ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Άνχελ Γκαρσία με κεφαλιά μετά από φάουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να δώσει νωρίς-νωρίς προβάδισμα στην ΑΕΚ η οποία με τον κόσμο στο πλευρό της απέκτησε δυναμική.

Το ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση. κράτησε μπάλα για το επόμενο 25λεπτο, έφτιαξε φάσεις και πίεσε την άμυνα της ΑΕΚ. Η ομάδα του Όλτρα έδωσε μέτρα στους γαλαζοκίτρινους, όμως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευθούν. Στα τελευταία 15 λεπτά η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς έφτιαξε δυο καλές φάσεις αλλά το σκορ έμεινε στο 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πιέσει για να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης και είχε την μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Εφραίμ στο 50΄. Η πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Φαράζ στο 61΄ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Οι αλλαγές του Μιλόγεβιτς άργησαν να βοηθήσουν. Το ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 2-1 με τον Μαρκίνιος στο 88΄ αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό.

Έξαλλα πανηγύρια από 5000 φίλους της ΑΕΚ που έκαναν πάρτι στην Αρένα.

ΑΕΚ (Χ.Λ. Όλτρα): Πίριτς, Τόμοβιτς, Λέδες, Φαράζ (90′ Γκονζάλεθ), Λόπες (79′ Κάσας), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς (90′ Ρόμο), Γκιούρτσο (40′ Γιάκολις), Άλτμαν (79′ Σανχούρχο), Γκαρθία.

ΑΠΟΕΛ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Κονσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (79′ Ντονγκαλά), Μπεν (64′ Μακέντα), Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια.

 

Send this to a friend