Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πήρε μπρος για τα καλά η Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας
Πήρε μπρος για τα καλά η Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας

Πήρε μπρος για τα καλά η Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοπρατήθηκε και το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που καλύπτει τις περιοχές δυτικά του αερολιμένα της πόλης. Συγκεκριμένα, το Σ.Α. Λάρνακας προχώρησε την περασμένη Τρίτη (10/1) στην προκήρυξη διαγωνισμού για το κατασκευαστικό συμβόλαιο Γ5, το οποίο σχετίζεται με την μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση (Design – Build – Operate – Maintain) αντλιοστασίων, για την εξυπηρέτηση με αποχετευτικό σύστημα λυμάτων του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και των κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Το έργο αφορά την μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση οκτώ κεντρικών αντλιοστασίων ακαθάρτων και τεσσάρων τοπικών αντλιοστασίων ακαθάρτων, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών τους έργων και των απαιτούμενων έργων διασύνδεσής τους με τα εξωτερικά δίκτυα ακαθάρτων και τους κεντρικούς καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς, τα οποία θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο ανεξάρτητων συμβολαίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΛ, το συμβόλαιο Γ5 εντάσσεται σ’ έναν συνολικό σχεδιασμό μελέτης και κατασκευής έργων συλλογής ακαθάρτων των υπό αναφορά περιοχών και μεταφοράς αυτών στον υφιστάμενο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΛ. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με το οποίο θα συμμορφωθεί η χώρα μας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχει συνυπογράψει και συμμετέχει η Κύπρος», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το έργο θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Πολιτικής Συνοχής του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027».

Διαβάστε την Ανακοίνωση ΕΔΩ

Αναθέτουσα αρχή είναι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας με φορέα υλοποίησης του έργου το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν 36 μήνες. Η μελέτη και τα έγγραφα του διαγωνισμού ετοιμάστηκαν από την κοινοπραξία «ΡΟÏΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ MΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Ζ&Α Π. ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», οι οποίοι θα αναλάβουν και την επίβλεψη των έργων, ενώ το ΣΑΛ θα συντονίζει τις εργασίες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη αξία του συμβολαίου Γ5 ανέρχεται στα εννέα εκατομμύρια ευρώ(πλέον ΦΠΑ) και θα συγχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από εθνικούς πόρους και από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού έχουν ήδη δημοπρατηθεί τα κατασκευαστικά συμβόλαια Γ1, Γ2 και Γ3, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί και το 5ο και τελευταίο συμβόλαιο της υπό αναφορά φάσης, που θα καλύψει την κοινότητα Τερσεφάνου.

 

Send this to a friend