Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Πατέρας να σου πετύχει… – Οδήγησε τον γιο του στα ναρκωτικά
Λάρνακα: Πατέρας να σου πετύχει… – Οδήγησε τον γιο του στα ναρκωτικά

Λάρνακα: Πατέρας να σου πετύχει… – Οδήγησε τον γιο του στα ναρκωτικά

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αντί να καθοδηγήσει τον γιο του στο σωστό δρόμο, τον οδήγησε στον δρόμο των ναρκωτικών… Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε πέντε χρόνια φυλάκιση 63χρονο Βρετανό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε υπόθεση κατοχής ενάμιση κιλού ξηρής φυτικής ύλης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και κατοχής περίπου μισού κιλού κοκαίνης.

Το δικαστήριο φάνηκε πιο επιεικής στην περίπτωση του 30χρονου γιου του 63χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε, μεν, την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, ωστόσο η συμμετοχή του στην υπόθεση κρίθηκε περιορισμένη, ενώ, όπως λέχθηκε, παρασύρθηκε στα ναρκωτικά από τον πατέρα του.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψη και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του, η οποία χρήζει διαρκούς φροντίδας, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον 30χρονο σε δύο χρόνια φυλάκιση, αναστέλλοντας την ποινή του για περίοδο τριών χρόνων. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Σεπτέμβριο του 2022 μέλη της ΥΚΑΝ  διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στις οικίες, στις αποθήκες καιστα οχήματα των δύο κατηγορουμένων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μετά από πληροφορία ότι διακινούσαν ναρκωτικά.

Εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία και κατασχέθηκαν περίπου ενάμισι κιλό ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, σχεδόν μισό κιλό κοκαίνης, μία ζυγαριά ακριβείας και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών.

Απαγορευμένος μετανάστης

Από τις εξετάσεις που έκανε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος πατέρας, ο οποίος είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών, ήταν απαγορευμένος μετανάστης στην Κύπρο κατά τον επίδικο χρόνο. Πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και πάλι για υπόθεση ναρκωτικών και αφού αποφυλακίστηκε αναχώρησε για το Ηνωμένο Βασίλειο και τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο StopList. Όπως διαφάνηκε, όμως, εξασφάλισε διαβατήριο με διαφορετικό όνομα και εισήλθε παράνομα στη Δημοκρατία, εξασφαλίζοντας Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού με ψευδείς παραστάσεις.

Οι ελαφρυντικοί παράγοντες

Επιβάλλοντας τις ποινές, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες ότιπατέρας και γιος δεν συνδέονται με κάποια εγκληματική οργάνωση ή με οργανωμένο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών, παραδέχθηκαν ενοχή, εξέφρασαν την μεταμέλειά τους και συνεργάστηκαν με τις αρχές. Ως ελαφρυντικός παράγοντας κρίθηκε, επίσης, το γεγονός ότι ο 63χρονος έδειξε προθυμία να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Όσον αφορά τον διαχωρισμό της ποινής στον 30χρονο, του οποίου η φυλάκιση ανεστάλη, το δικαστήριο τόνισε ότι είχε περιορισμένη συμμετοχή για μικρό χρονικό διάστημα και ότι έτυχε επιρροής από τον πατέρα του.

Send this to a friend