Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Movember: Ξύρισαν μουστάκια εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
Movember: Ξύρισαν μουστάκια εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Movember: Ξύρισαν μουστάκια εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Δεκατέσσερις εργαζόμενοι του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό ξύρισαν τα μουστάκια τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης στην καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης του αντρικού καρκίνου, ένα μουστάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι 14 συμμετέχοντες άφησαν μουστάκι, ως ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης του ανδρικού πληθυσμού για τον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, θεμάτων ψυχικής υγείας, όπως και για να τονίσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης για την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Λάζαρος Σ. Σαββίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη και στελέχη του Κέντρου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, μεταφέροντας το μήνυμα της σημαντικότητας της πρόληψης.

«Στο πλαίσιο των στόχων και των σκοπών του Ογκολογικού, είναι να προωθήσουμε όλα τα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη για την αποφυγή οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος. Όλοι οι άντρες από μια ηλικία και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, θα πρέπει να ελέγχονται ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα από την ασθένεια του καρκίνου του προστάτη», είπε.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το οποίο εργάζεται προς όφελος των καρκινοπαθών και της κοινωνίας ευρύτερα για περισσότερο από δυο δεκαετίες, κατατάσσεται μεταξύ των πλέον διακεκριμένων νοσοκομείων από άποψη λειτουργικών και ποιοτικών προτύπων.

Σε μεγάλο βαθμό, χάρη στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, σημειώνεται, η Κύπρος παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης ανάμεσα στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Από το 1998 χρονιά ίδρυσής του, μέχρι και σήμερα, εγγράφηκαν και έκαναν θεραπεία πάνω από 45.000 ασθενείς, δηλαδή το 60% περίπου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο στην Κύπρο.

Send this to a friend