Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μαλώνουν Λειβάδια – Ορόκλινη για το νέο περιφερειακό δημοτικό και νηπιαγωγείο
Μαλώνουν Λειβάδια – Ορόκλινη για το νέο περιφερειακό δημοτικό και νηπιαγωγείο

Μαλώνουν Λειβάδια – Ορόκλινη για το νέο περιφερειακό δημοτικό και νηπιαγωγείο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η διαφωνία μεταξύ Δήμου Λειβαδιών και Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης ως προς την επιλογή του χώρου ανέγερσης του νέου περιφερειακού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου προς ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών των δύο περιοχών, φαίνεται πως καθυστερεί προς το παρών την τροχιοδρόμηση του έργου.

Ως εκ τούτου, το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει συμπεριλάβει σχετικό κονδύλι στους προϋπολογισμούς του για το νέο έτος.

Απαντώντας στον βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο οποίος ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα ανέγερσης δημοτικού σχολείου στο Δήμο Λειβαδιών και στην κοινότητα Ορόκλινης, ο Πρόδρομος Προδρόμου απάντησε πως εάν μέχρι το τέλος του 2022 οι επηρεαζόμενες τοπικές αρχές δεν εξεύρουν μια κοινή συνισταμένη, τότε την απόφαση για τον χώρο ανέγερσης του σχολείου θα πάρει το υπουργείο του.

Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 2022, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι πρόθεση του υπουργείου του είναι η ανέγερση ενός νέου περιφερειακού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, που θα καλύψει τις μαθητικές ανάγκες του Δήμου Λειβαδιών και της γειτονικής κοινότητας Ορόκλινης, δύο περιοχών που παρουσιάζουν ραγδαία οικιστική ανάπτυξη και αύξηση του πληθυσμού τους τα τελευταία χρόνια.

Λόγω, όμως, της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ Λειβαδιών και Ορόκλινης σε σχέση με τον χώρο ανέγερσης του νέου σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τις δύο αρχές όπως συνεργαστούν, προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ν’ αποφασίσουν από κοινού την τοποθεσία όπου θα κτιστεί το περιφερειακό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Ο Πρ. Προδρόμου προειδοποίησε πως εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στο χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί, τότε την τελική απόφαση για την επιλογή του χώρου ανέγερσης του καινούργιου σχολείου θα υποχρεωθεί να πάρει το υπουργείο του.

«Λόγω του πιο πάνω προβλήματος, δεν κατέστη δυνατή η ένταξη του υπό αναφορά έργου στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Προδρόμου.

 

 

 

Send this to a friend