Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμβουλές Δήμου Λιβαδιών για προστασία από Aedes aegyp και Aedes albopictus
Συμβουλές Δήμου Λιβαδιών για προστασία από Aedes aegyp και Aedes albopictus

Συμβουλές Δήμου Λιβαδιών για προστασία από Aedes aegyp και Aedes albopictus

 Ανακοίνωση Δήμου Λιβαδιών 

Ο Δήμος Λιβαδιών ενημερώνει τους δημότες του ότι ένεκα του γεγονότος της εισβολής του νέου είδους κουνουπιού Aedes aegyp και Aedes albopictus με το κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στον άνθρωπο, κρίνεται αναγκαίο όπως οι ιδιοκτήτες κολυμβητικών δεξαμενών σε αχρηστία προβούν άμεσα στο καθάρισμα ή και στο άδειασμα τους, καθότι είναι χώροι εκκόλαψης των κουνουπιών.

Οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων κτηρίων πρέπει να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους. Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι οι ιδανικοί χώροι εναπόθεσης αυγών και εκκόλαψη των κουνουπιών είναι τα οποιαδήποτε φυσικά ή τεχνητά δοχεία, υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν έστω και ελάχιστη ποσότητα νερού ακόμη και 2cm.

Τέτοιου είδος σημεία / χώροι τόσο εντός όσο και εκτός κατοικημένης περιοχής είναι παλιά ελαστικά, κουβάδες, λεκάνες πλυσίματος, βαρέλια, ανοικτά ντεπόζιτα, πιθάρια, τα πιατάκια στις γλάστρες, τενεκεδάκια, χολέτρες, ποτίστρες κατοικίδιων ζώων και πτηνών, σχάρες / οχετοί όμβριωνυδάτων κ.α.

Επομένως, η απομάκρυνση αυτών των εστιών συμβάλλει με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο στη μείωση του πληθυσμού τους. Προσδοκούμε στη συνεργασία σας για το καλό της δημοσίας υγείας.

Send this to a friend