Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανείσπρακτοι φόροι κι ενοίκια 13 εκατομμυρίων από το Δήμο Λάρνακας
Ανείσπρακτοι φόροι κι ενοίκια 13 εκατομμυρίων από το Δήμο Λάρνακας

Ανείσπρακτοι φόροι κι ενοίκια 13 εκατομμυρίων από το Δήμο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Διαγωνισμό για εντοπισμό όλων των χρεωστών και είσπραξη των οφειλών τους που φθάνουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ προκήρυξε πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος ψάχνει τρόπους να βάλει στα ταμεία του ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που του ανήκει από ανείσπρακτους φόρους, ενοίκια κτλ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού αφορά αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για εντοπισμό όλων των χρεωστών, προκειμένου να εισπραχθούν οι οφειλές που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι πρόκειται για μια δοκιμασμένη και πετυχημένη πρακτική, την οποία προτίθεται να εφαρμόσει και ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να βάλει στα ταμεία του ένα οφειλόμενο ποσό της τάξης των 13 εκατομμυρίων, το οποίο έχει να κάνει με ανείσπρακτους φόρους, ενοίκια, τέλη επαγγελματικών αδειών κ.α.

Αφού μέχρι σήμερα συνάντησε πολλές δυσκολίες για να εισπράξει αυτά τα λεφτά, ο δήμος υποχρεώθηκε να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό αγοράς υπηρεσιών για εντοπισμό των χρεωστών, με απώτερο σκοπό την παρότρυνσή τους να εξοφλήσουν το συντομότερο τις οφειλές τους προς την τοπική αρχή, προτού ληφθούν αυστηρότερα νομικά μέτρα εναντίον τους.

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα παραλάβει από το δήμο ένα μητρώο χρεωστών φορολογιών προηγούμενων ετών, σε ορισμένους από τους οποίους ήδη έχουν ληφθεί και νομικά μέτρα εναντίον τους, και στη βάση αυτού του μητρώου, θα επιχειρήσει να έλθει σ’ επικοινωνία με κάθε χρεώστη, παροτρύνοντάς τον να προσέλθει στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας, για να εξοφλήσει τις οφειλές του ή για να προβεί σε κάποιον διακανονισμό εξόφλησης.

Όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, μία φορά τον μήνα θα πραγματοποιείται υπηρεσιακή σύσκεψη, κατά την οποία ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει έκθεση αποτελεσμάτων για σκοπούς αξιολόγησης του έργου του.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως ο ανάδοχος να λαμβάνει κάποιο ποσοστό ανά μήνα επί των εισπράξεων που θα κάνει από τους χρεώστες, τα ονόματα των οποίων θα περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο που θα έχει καταρτιστεί.

Τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό́ πρέπει να έχουν όλες τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία άδειες καθώς και την έγκριση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άσκηση της δραστηριότητας που αποτελεί́ το αντικείμενο του διαγωνισμού́.

Τόπος εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης είναι η επαρχία Λάρνακας καθώς και οποιοδήποτε μέρος εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπιστούν οι χρεώστες που θα περιλαμβάνονται στο μητρώο χρεωστών.

 

Send this to a friend