Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δημοπράτηση τριών κατασκευαστικών συμβολαίων της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Λάρνακας
Δημοπράτηση τριών κατασκευαστικών συμβολαίων της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Λάρνακας

Δημοπράτηση τριών κατασκευαστικών συμβολαίων της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες για την κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων στο πλαίσιο της Γ1΄ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η οποία θα καλύψει το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων ανακοίνωσε ότι τρία από τα συνολικά πέντε κατασκευαστικά συμβόλαια της Γ1΄ φάσης βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης, μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί το έργο της συγκεκριμένης φάσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σ.Α. Λάρνακας, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης από το ΣΑΛ, με το οποίο θα συμμορφωθεί η Κύπρος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 91/271 όπως ισχύει), καθώς και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που έχει συνυπογράψει και συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το έργο της Γ1΄ φάσης του αποχετευτικού θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Πολιτικής Συνοχής του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027». Μέχρι στιγμής, έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθοι διαγωνισμοί:

 

  • Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ1: Τμήμα Κίτι, Δρομολαξιάς – Μενεού και παραλιακή ζώνη, προσυπολογιζόμενης αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ.

 

  • Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ2: Υπόλοιπο Δρομολαξιάς – Μενεού, προσυπολογιζόμενης αξίας 14 εκατομμυρίων, 700 χιλιάδων ευρώ.

 

  • Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ3: Υπόλοιπο Κίτι – Περβόλια, προσυπολογιζόμενης αξίας 17.900.000 ευρώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη των διαγωνισμών, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy.

Μέχρι τις αρχές του 2023 πιστεύεται ότι το Σ.Α. Λάρνακας θα είναι σε θέση να προκηρύξει και τον διαγωνισμό για τα έργα αποχέτευσης στην κοινότητα Τερσεφάνου.

Θυμίζουμε, ότι στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του αποχετευτικού, η οποία καλύπτει περιοχές εντός της πόλης της Λάρνακας, έχει απομείνει μονάχα ένα κατασκευαστικό συμβόλαιο, το οποίο αφορά τις ενορίες Σωτήρος – Χρυσοπολίτισσας, όπου έχουν εντοπιστεί σωρεία αρχαιολογικών ευρημάτων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αρκετά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων.

 

 

Send this to a friend