Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναβάθμιση γηπέδων Beach Volley-Tennis στις Φοινικούδες (φώτο)
Αναβάθμιση γηπέδων Beach Volley-Tennis στις Φοινικούδες  (φώτο)

Αναβάθμιση γηπέδων Beach Volley-Tennis στις Φοινικούδες (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι βελτιωτικές εργασίες και αναβαθμίσεις στα υφιστάμενα γήπεδα beach volley και beach tenis στην πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής εταιρείας τουρισμού, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Τα γήπεδα πρωτοδημιουργήθηκαν το 2012 και με την πάροδο του χρόνου έχρηζαν βελτίωσης. Λόγω της τοποθεσίας τους, τα γήπεδα χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνο από δημότες της Λάρνακας, αλλά και από ξένους τουρίστες.

Επίσης, στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται κάθε χρόνο διεθνείς αγώνες που έχουν να κάνουν με αθλήματα παραλίας (beach volley, beach sambo, beach soccer και beach handball).

Ως εκ τούτου, οι αναβαθμίσεις που έγιναν κρίθηκαν αναγκαίες και βοηθούν ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργικότητας των γηπέδων, της εικόνας τους και στην επέκταση των ωραρίων χρήσης τους.

Οι εργασίες περιλάμβαναν την περίφραξη του κεντρικού γηπέδου, την αντικατάσταση της περίφραξης των έξι βοηθητικών γηπέδων και την προσθήκη κατάλληλου άμμου σε όλα τα γήπεδα. Τοποθετήθηκε, επίσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και φωτισμός στα βοηθητικά γήπεδα, ενώ αντικαταστάθηκε ο φωτισμός με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας του κεντρικού γηπέδου.

«Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και ο δήμος της πόλης στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό για αγώνες και για προπονήσεις στο μέλλον.

Τα γήπεδα στις Φοινικούδες βρίσκονται σε μια ευνοϊκή θέση, σε μια παραλία Γαλάζιας Σημαίας και σε απόσταση αναπνοής από τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και από χώρους εστίασης και αναψυχής», σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση του δήμου και της ΕΤΑΠ.

 

Send this to a friend