Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ο Δήμος Αραδίππου
Μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ο Δήμος Αραδίππου

Μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ο Δήμος Αραδίππου

Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου, γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00 με μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Η παρέλαση στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα της πόλης θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄17 και θα καταλήξει στο Χριστουγεννιάτικο χωριό (λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ ΄89). Εκεί γύρω στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη.

Θα ακολουθήσουν  δραστηριότητες  για τα μικρά παιδιά όπως Bubble Show και δρώμενα με ξυλοπόδαρους, μίμους, παλιάτσους και παιδικές φιγούρες,  ενώ ο ΄Αη Βασίλης θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά.

Σημειώνεται ακόμη ότι στον χώρο θα λειτουργήσει αγορά με χριστουγεννιάτικα περίπτερα με λιχουδιές, ροφήματα, χειροτεχνίες  κ.ά.

«Φτιάξε κι εσύ μια καρδιά». Αυτό είναι το σύνθημα της επόμενης  εκδήλωσης του Δήμου που στόχο έχει τη στήριξη του προγράμματος έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης του Ιδρύματος Θεοτόκος «Το Άλμα», το οποίο ειδικεύεται στην πρόληψη δυσκολιών και την έγκαιρη παρέμβαση στα παιδιά που τις αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με κεραμικές καρδούλες και θα ακολουθήσει  μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα θα συνεχιστούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η ώρα 10.00-13.00, μ΄ ένα φιλανθρωπικό παζαράκι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητές για παιδιά, ενώ τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για άπορα παιδιά.

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 – 13.00 και 14.00 – 17.00  θα πραγματοποιηθεί ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με χειροτεχνίες και δραστηριότητες για παιδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θ.Ο.Ι. (πλατεία Αποστόλου Λουκά) και θα εμπλουτιστεί με καλλιτεχνικό  πρόγραμμα με μουσική και χορούς από σύνολα και φορείς του Δήμου,  ενώ  παράλληλα θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά.

 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη  27 Δεκεμβρίου, η  ώρα 18.00-20.30 στην πλατεία Αποστόλου Λουκά με το δρώμενο soup fest το οποίο θα περιλαμβάνει γευσιγνωσία διαφόρων σούπων και ζεστό κρασί. Η εκδήλωση θα διανθιστεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από διαφορά, σύνολα, χριστουγεννιάτικο  photobooth και αγορά με χριστουγεννιάτικα περίπτερα με λιχουδιές,  ροφήματα,  κ.ά.

 

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς.

 

 

 

 

Send this to a friend