Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Πώς θα λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριο-«Βοηθητικό για τον καταναλωτή»(ΒΙΝΤΕΟ)
Πώς θα λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριο-«Βοηθητικό για τον καταναλωτή»(ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς θα λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριο-«Βοηθητικό για τον καταναλωτή»(ΒΙΝΤΕΟ)

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου λιανικού εμπορίου, Μάριος Αντωνίου ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν μέχρι στιγμής το σχέδιο θα είναι πανομοιότυπο με την Ελλάδα.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι στην Ελλάδα πριν από δύο βδομάδες καταρτίστηκε ένας κατάλογος βασικών προϊόντων και υποχρεούνται οι αλυσίδες κάθε Τετάρτη να στέλνουν στο Υπουργείο την χαμηλότερη τιμή του προϊόντος σε 51 κατηγορίες, όπως για παράδειγμα το πιο φτηνό γάλα, το πιο φτηνό ρύζι, τα πιο φτηνά μακαρόνια. Σκοπός είναι να γνωρίζει ο καταναλωτής ποια αλυσίδα διαθέτει την πιο φτηνή τιμή.

«Είναι βοηθητικό στον καταναλωτή να γνωρίζει τις τιμές της κάθε αλυσίδας για να κάνει τις συγκρίσεις του αλλά και από την άλλη εντείνεται ο ανταγωνισμός για να πιεστούν και οι προμηθευτές και στο τέλος της ημέρας να δώσουν την πιο χαμηλή τιμής τον καταναλωτή».

Κλείνοντας κληθείς να απαντήσει αν το καλάθι του νοικοκυριού θα ισχύει μόνο για τις μεγάλες υπεραγορές και όχι για τις μικρές, ανέφερε ότι με το διάταγμα της Ελλάδας ότι υποχρεούνται όλες οι αλυσίδες που έχουν κύκλο εργασιών το περασμένο έτος άνω των 90 εκατομμυρίων. Το προσχέδιο στην Κύπρο είναι ότι υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων να συμμετέχουν που έχουν άνω των 8 εκατομμυρίων. Με βάση το ποσό που μπήκε σχεδόν όλες οι υπεραγορές και όλα τα τρόφιμα θα είναι μέσα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend