Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρχεται το καλάθι του νοικοκυριού και στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Έρχεται το καλάθι του νοικοκυριού και στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το καλάθι του νοικοκυριού και στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για εφαρμογή του μέτρου – το καλάθι του νοικοκυριού και στη χώρα μας. Στόχος του μέτρου η διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα βασικών προϊόντων για κάθε σπίτι – ώστε να ανασάνουν έστω και προσωρινά οι τσέπες των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Αλίκη Ιορδάνους, Συντονίστρια Κλάδου Ανταγωνισμού Υπηρεσίας Καταναλωτή,  “Προχωρούμε με την τροποποίηση μιας υφιστάμενης νομοθεσίας σχετικά με τον καθορισμό ανωτάτων τιμών, έτσι ωστε να συμπεριληφθεί εξουσία της Υπουργού να εγκρίνει καλάθι νοικοκυριού το οποίο θα καθοριστεί ακολουθως με διάταγμα.”

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Συντονίστρια Κλάδου Ανταγωνισμού της Υπηρεσίας Καταναλωτή, δήλωσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στο λιανεμπόριο βλέπουν θετικά την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα όλοι τους θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο στην κυπριακή αγορά.

“Προέχει να προωθηθεί η ψήφιση του νόμου”

Τα προιοντά που θα ενταχθούν τελικά στο καλάθι του νοικοκυριού θα κλειδώσουν μετά την τροποποίηση του νόμου.

Μεγάλες αυξήσεις

Μέσα σε έναν μήνα εκτοξέυθηκαν οι τιμές των λαχανικών σύμφωνα με το παρατηρητηριο τιμών της Υπηρεσίας Καταναλωτή. Πατάτες και Ντομάτες εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Συγκεκριμένα, οι ντομάτες αυξήθηκαν σε €3,28 το κιλό, από €2,24 που ήταν πριν ένα μήνα στην τελευταία καταμέτρηση. Αντίστοιχα, οι πατάτες αυξήθηκαν σε €1,45 το κιλό από €1,19 και οι τιμές στα αγγουράκια χωραφιού αυξήθηκαν σε €2,72, από €2,46. Την ίδια ώρα, πτώση καταγράφεται στα αγγουράκια θερμοκηπίου

Όπως ανέφερε η Αλίκη Ιορδάνους, Συντονίστρια Κλάδου Ανταγωνισμού Υπηρεσίας Καταναλωτή:

“Όλες οι αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον αντικατοπτριζονται στις τιμές. Η μείωση των τιμών των καυσίμων οδηγεί σε μειώσεις στα κόστα διανομής, παραγωγής και κατεπέκταση στην τελική τιμή”

Αυξήσεις εντοπίζονται και στο γάλα,στη ζάχαρη, στα ζυμαρικά αλλά και στα αυγά.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend