Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΕΔ: «Το ΥΠΑΝ προχωρεί σε απευθείας διοχέτευση παιδιών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία»
ΠΟΕΔ: «Το ΥΠΑΝ προχωρεί σε απευθείας διοχέτευση παιδιών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία»

ΠΟΕΔ: «Το ΥΠΑΝ προχωρεί σε απευθείας διοχέτευση παιδιών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία»

Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εδώ και ένα χρόνο, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και σοβαρότητα, κατέθεσε την αντίθεσή της στους «ελλιπείς, αλλά κυρίως επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΥΠΑΝ, αναφορικά με τον τρόπο υλοποίησης της προς τα κάτω επέκτασης της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, υπονομεύοντας ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο Σχολείο».

Για τη σωστή εφαρμογή της πιο πάνω πολιτικής, αναφέρει, θα ανέμενε κανείς ένα ολοκληρωμένο και σωστό σχεδιασμό, στη βάση του οποίου θα διαφαίνονταν οι πραγματικές ανάγκες, καθώς και ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν, επιπρόσθετα των όσων ήδη φοιτούν, στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Αντί αυτού, προσθέτει, το Υπουργείο Παιδείας «προχωρεί σε απευθείας διοχέτευση παιδιών υποχρεωτικής ηλικίας φοίτησης στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, με επιχορήγηση μέρους των διδάκτρων, με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν θέση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο».

«Συνεπώς, τα 12,25 εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δεν επενδύονται σε υποδομές του δημόσιου σχολείου», αναφέρει.

Εκφράζει λύπη λέγοντας ότι ο Υπουργός αντί να καλέσει έστω και την υστάτη, την ΠΟΕΔ και τους Οργανωμένους Γονείς της Προδημοτικής Εκπαίδευσης σε διάλογο, «προβαίνει σε συγκρουσιακές δηλώσεις, με  στόχο τη δημαγωγεία και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και της Βουλής».

Θέτει τα ερωτήματα «γιατί δε δίνεται στη δημοσιότητα ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του ΥΠΑΝ με στοιχεία και αριθμούς; Γιατί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα 12,25 εκ ευρώ για δομές του Δημόσιου Σχολείου; Τι θα γίνει μετά το 2026, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»;

Σημειώνει ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του Υπουργού Παιδείας, «ο οποίος προφανώς για δικούς του προσωπικούς λόγους, επιδιώκει την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του».

«Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αλλά δεν θα το πράξουμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι δημαγωγοί ή πολιτικοί. Δεν λειτουργούμε με προσωπικές ατζέντες, εξού και οι αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ληφθεί ομόφωνα από τα Συλλογικά Όργανα της ΠΟΕΔ», προσθέτει.

«Η κοινωνία μάς κρίνει και η ιστορία θα καταγράψει ποιος παραπλανεί και ποιος αναζητά την αναταραχή, προφανώς με συγκεκριμένα κίνητρα. Για εμάς είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης», καταλήγει η ΠΟΕΔ.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend