Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται εργαζόμενοι στην ΑΗΚ
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Μονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, μεταξύ των ωρών 11:00-12:00, πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΑΗΚ.

Όπως ανέφεραν σε επιστολή τους προς τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ την περασμένη Δευτέρα, «το προσωπικό είναι απογοητευμένο και έντονα δυσαρεστημένο από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τόσο με τις αποφάσεις/ενέργειες των Υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας, Συγκοινωνιών και της ΡΑΕΚ, όσο και από την αδράνεια και κωλυσιεργία, που παρατηρείται από εσάς και το Διοικητικό Συμβούλιο για τα όσα καταστροφικά για την ΑΗΚ επισυμβαίνουν».

Πρόσθεσαν ότι με σειρά επιστολών έχουν ενημερώσει τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό και επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του, την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού, το κόστος ηλεκτρισμού και την έγκαιρη, ασφαλή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Από τα μέτρα εξαιρούνται Εκτελεστικοί Διευθυντές και Διευθυντές, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Προσωπικό Βάρδιας Σταθμών Παραγωγής, Προσωπικό που επιλαμβάνεται βλαβών και προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Αναφοράς Βλαβών που θα ενεργεί κατόπιν έγκρισης της Απεργιακής Επιτροπής, οι επί καθήκοντι Λειτουργοί Ελέγχου Συστήματος στις Περιφέρειες, Θυρωροί / Φρουροί, όλο το προσωπικό της ΑΗΚ που εργάζεται στον ΔΣΜΚ, οι ιδιαιτέρες Γραμματείς της Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή, καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ανακοίνωση την Τρίτη εξέφρασε τη διαφωνία του έναντι των απεργιακών μέτρων, χαρακτηρίζοντας τη στάση εργασίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ως κοινωνική πρόκληση και υποστηρίζοντας πως τα μέτρα αυτά ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν την ΑΗΚ.

«Διοίκηση και Διεύθυνση καλούν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όπως επανεξετάσουν και αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των καταναλωτών και του κοινού γενικότερα», ανέφεραν.

Send this to a friend