Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Αστυνομία: “Μελετάται πολύ σοβαρά η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών”
Αστυνομία: “Μελετάται πολύ σοβαρά η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών”

Αστυνομία: “Μελετάται πολύ σοβαρά η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών”

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα σπορ», ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο χρονικό των γεγονότων και της νέες συλλήψεις για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλων – ΑΠΟΕΛ, τόνιζε πως μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών

«Δυστυχώς τα επεισόδια γίνονται και πιο σοβαρά. Για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη. Για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κάρτα φιλάθλου θα πρέπει να ακολουθηθεί σωστά το πρωτόκολλο. Θα πρέπει ο καθένας να κάθετε στην θέση του. Εμείς το λέμε συνεχώς και η απάντηση είναι ότι γίνονται ελέγχοι. Σε όλα τα στάδια όμως βλέπουμε φωτοβολίδες κάτι για το οποίο δεν έχει ευθύνη η Αστυνομία, αλλά η ομάδα επιτήρησης του σταδίου.

Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας. Μας απασχολεί πάρα πολύ, για εμάς προέχει η ασφάλεια του κόσμου και κατά τα δεύτερο να μην δημιουργούνται διάφορες ζημιές και περιουσίες πολιτών. Υπάρχει στη νομοθεσία απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και αυτό μελετάται πλέον πολύ σοβαρά. Αυτό μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένους αγώνες, όχι κατ’ ανάγκη σε όλους», είπε.

Μετά από σχετική ερώτηση απάντησε: «Στον χθεσινό αγώνα έγινε κάτι που δεν ξανάγινε. Κάθε αγώνας είναι πολύ διαφορετικός, δεν μπορεί να προβλεφθεί που θα γίνουν επεισόδια. Η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται εντός σταδίου, απλά επεμβαίνει εκεί και όπου χρειάζεται. Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να μην υπάρχουν αυτά τα επεισόδια και αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Αστυνομίας»

Send this to a friend