Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Με 189 κατηγορίες κι έξι κατηγορούμενους στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση «Βασιλικής Γης» της Οδού
Με 189 κατηγορίες κι έξι κατηγορούμενους στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση «Βασιλικής Γης» της Οδού

Με 189 κατηγορίες κι έξι κατηγορούμενους στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση «Βασιλικής Γης» της Οδού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έξι κατηγορούμενους και συνολικά 189 κατηγορίες (αριθμός ρεκόρ) περιλαμβάνει το κατηγορητήριο της υπόθεσης, που αφορά την κλοπή πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, η οποία αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα ταμεία της εταιρείας συλλογής κι εμπορίας φρούτων και λαχανικών «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», στην ορεινή κοινότητα Οδού της επαρχίας Λάρνακας.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κι ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου, με σκοπό οι έξι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας.

Οι 189 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν, κυρίως, τα αδικήματα της κλοπής χρημάτων, της πλαστογραφίας και της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της απειλής, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και για ψευδείς λογαριασμούς με σκοπό την καταδολίευση.

Τα αδικήματα αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο.

Η απάτη στην εταιρεία «Βασιλική Γη» αποκαλύφθηκε αρχές περασμένου Ιουλίου, έπειτα από λογιστικό έλεγχο που διενήργησε ελεγκτικός οίκος. Αρχικά συνελήφθη ο 32χρονος διευθυντής της εν λόγω εταιρείας και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Οδού, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να οικειοποιήθηκε χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Στην πορεία των εξετάσεων προέκυψαν νέες μαρτυρίες, με αποτέλεσμα να γίνουν κι άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 32χρονος διευθυντής της εταιρείας φέρεται να εξαργύρωνε επιταγές της εταιρείας στ’ όνομά του, ως δικαιούχος. Είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τον πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος είναι ο πατέρας του, καθώς και από τη λογίστρια της εταιρείας, προκειμένου να προβεί σε πληρωμές που σχετίζονταν με τον κύκλο εργασίας της «Βασιλικής Γης». Αντί αυτού, όμως, οι εξεταστές της υπόθεσης διαπίστωσαν ότι το τεράστιο υπό αναφορά χρηματικό ποσό «έκανε φτερά» για αλλότριους σκοπούς.

Send this to a friend