Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο “δυνατότερος” άντρας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι Σκαλιώτης!
Ο “δυνατότερος” άντρας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι Σκαλιώτης!

Ο “δυνατότερος” άντρας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι Σκαλιώτης!

Του Κωνσταντίνου Αποστόλου

Την πρώτη θέση στους εθνικούς αγώνες Strongman του Ηνωμένου Βασιλείου, στην κατηγορία -90kg, κατέκτησε ο Παύλος Κούρος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Σκαλιώτης αθλητής εξασφάλισε τη θέση του στους εθνικούς αγώνες μετά την νίκη του στην επαρχία της Νότιας Αγγλίας τον περασμένο Μάιο.

Οι τρείς πρώτοι κάθε επαρχίας (Ουαλία, Σκωτία, Νότια Αγγλία και Βόρεια Αγγλία) βρέθηκαν αντιμέτωποι τον Σεπτέμβριο στο Εδιμβούργο για να αγωνιστούν στους εθνικούς αγώνες Strongman, όπου και στέφθηκε νικητής ο συμπολίτης μας!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το άθλημα του Strongman ξεκίνησε ως τηλεοπτική εκπομπή που προβάλλεται εδώ και δεκαετίες με την ονομασία “The World’s Strongest Man”. Πλέον έχει καθιερωθεί ως άθλημα εδώ και μερικά χρόνια και γνωρίζει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό.

Αποτελείται από μια σειρά δοκιμασιών όπου οι διαγωνιζόμενοι συλλέγουν βαθμούς από τις επιμέρους δοκιμασίες και στο τέλος ο αθλητής με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών παίρνει την πρώτη θέση.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις προσπάθειες του Παύλου Κούρου στις δοκιμασίες:

 

Axle Clean and Press

Deadlift Ladder

Farmer Carrys

Sanbag Carry and Drag

Power Steps

Atlas Stones

 

Ο Παύλος ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε από το powerlifting και τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολείται με το άθλημα του Strongman αποδεικνύει την μεγάλη του σωματική και ψυχική δύναμη.

Οι κόποι του ξεκινούν να ανταμείβονται αφού τον τελευταίο καιρό μετρά τις πρώτες του διακρίσεις με αποκορύφωμα τους εθνικούς αγώνες του Ηνωμένου Βασιλείου, χώρα στην οποία διαμένει μόνιμα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ευχόμαστε στον Παύλο κάθε επιτυχία και να συνεχίσει με διακρίσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς το άθλημα με το οποίο ασχολείται δεν έχει απήχηση στη χώρα μας και αυτό τον καθιστά ένα σχεδόν άγνωστο αθλητή με σπουδαία όμως επιτεύγματα που αναδεικνύει την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Ελπίζουμε να αναγνωριστεί και στη χώρα μας η αξία και οι σπουδαίες αθλητικές επιδώσεις του Παύλου Κούρου αφού συχνά βλέπουμε αθλητές μας να διακρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο στο εξωτερικό και να μένουν άγνωστοι στην ίδια τους την πατρίδα.

 

Ο Παύλος μετρά διακρίσεις και στο νησί μας αφού στους πρόσφατους αγώνες δυναμικού τρίαθλου (powerlifting) κατέκτησε την 3η θέση όπου και διακρίθηκε στο deadlift με την επίτευξη ενός νέου παγκύπριου ρεκόρ σηκώνοντας 277,5 κιλά!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι του Παύλου στους εθνικούς αγώνες του ΗΒ μέσα από το κανάλι του “Strength Habits” στο Youtube

Send this to a friend