Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν πάει πουθενά το Ταχυδρομείο Λάρνακας…
Δεν πάει πουθενά το Ταχυδρομείο Λάρνακας…

Δεν πάει πουθενά το Ταχυδρομείο Λάρνακας…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρνητική τροπή παίρνει η πρόταση του Δήμου Λάρνακας για αξιοποίηση της, εδώ και πολλά χρόνια, παραμελημένης περιοχής «Παμπούλας», με την μεταστέγαση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και άλλων κυβερνητικών τμημάτων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δήμο Λάρνακας, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος πληροφόρησε τις αρχές της πόλης πως το ταχυδρομείο δεν μπορεί να μεταφερθεί στην «Παμπούλα», με το αιτιολογικό ότι σε αυτή τη φάση γίνονται αλλαγές στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, γι’ αυτό και θα απαιτηθεί να υποβληθεί ένας ενιαίος σχεδιασμός, για την προτεινόμενη περιοχή.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη επέφερε απογοήτευση στο Δήμο Λάρνακας, ο οποίος εδώ και χρόνια πιέζει για μετακόμιση του κεντρικού ταχυδρομείου από τον υφιστάμενο χώρο, έτσι ώστε να «απελευθερωθεί» η πλατεία Βασιλέως Παύλου και να εκσυγχρονιστεί.

Ωστόσο, παρά τα κακά νέα που μετέφερε ο Γιάννης Καρούσος κατά την τελευταία του επίσκεψη, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο δήμος της πόλης δεν πρόκειται να παρατήσει το συγκεκριμένο αίτημα. «Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε έτσι το θέμα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας, γι’ αυτό δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καταφέρουμε ν’ αξιοποιηθεί ο χώρος. Πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία με τα κυβερνητικά κτήρια και να καθαριστεί η περιοχή «Παμπούλα» από τις υφιστάμενες οχληρές εγκαταστάσεις», σημείωσε.

 

Η πρόταση του Δήμου

———————————–

Ο Δήμος Λάρνακας έχει προτείνει την αξιοποίηση της περιοχής «Παμπούλας», όπου υπάρχουν κυβερνητικά τεμάχια επί της οδού Δήμητρας (πάροδος της λεωφόρου Μακαρίου), καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά με την μεταστέγαση του κεντρικού γραφείου του Ταχυδρομείου, ούτως ώστε ν’ αποσυμφορηθεί η πλατεία Βασιλέως Παύλου, όπου βρίσκεται το υφιστάμενο κτήριο, και να αναβαθμιστεί κατάλληλα.

Στις 3 περασμένου Φεβρουαρίου, απαντώντας σε επιστολή του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη, ο Γιάννης Καρούσος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του κεντρικού ταχυδρομείου Λάρνακας στην «Παμπούλα», μέσα στο πλαίσιο αξιοποίησης της υπό αναφορά περιοχής με την ανέγερση ιδιόκτητων κτηρίων για στέγαση των κυβερνητικών υπηρεσιών της επαρχίας Λάρνακας, με προοπτική στο ισόγειο των κτηρίων να μεταστεγαστεί το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας.

Όλα τα πιο πάνω, όμως, φαίνεται πλέον ν’ αποτελούν μονάχα σκέψεις και προτάσεις, αφού δεν διαφαίνεται καμία ουσιαστική εξέλιξη στο άμεσο μέλλον που να σηματοδοτεί την αξιοποίηση της περιοχής «Παμπούλας», αλλά και την αναβάθμιση της πλατείας Βασιλέως Παύλου.

 

 

Send this to a friend