Home ΛΑΡΝΑΚΑ Και άλλα μουσεία στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης της ΕΤΑΠ Λάρνακας
Και άλλα μουσεία στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης της ΕΤΑΠ Λάρνακας

Και άλλα μουσεία στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης της ΕΤΑΠ Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ακόμα τρία μουσεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας, εντάσσονται στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης, που εγκαινίασε το 2021 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ). 

Μέσω του φθινοπωρινού ενημερωτικού της δελτίου, η ΕΤΑΠ ανακοίνωσε την ένταξη του Βυζαντινού Μουσείου του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, του Μουσείου Μέλισσας και Κεντήματος στον Κάτω Δρυ και του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης – Συλλογή Χριστοφόρου στην Αραδίππου στη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλους μουσειακούς χώρους.

Όπως τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας τουρισμού, τα εικονικά μουσεία αποτελούν ψηφιακή επανάσταση για τα δεδομένα της Κύπρου.

Πρόκειται για πλατφόρμα, η οποία για πρώτη φορά δημιουργείται στην Κύπρο και αφορά στη διαδραστική περιήγηση μουσείων της Λάρνακας σε μορφή 360° με σημαντικές πληροφορίες για επιλεχθέντα εκθέματα.

Στην πρώτη φάση έχουν περιληφθεί το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Λάρνακας, το Μουσείο Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής Λειβαδιών, το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογική πρωτοβουλία επεκτείνεται και στα προαναφερθέντα μουσεία. Μέσω της πρωτοποριακής αυτής εφαρμογής, ο χρήστης από τον υπολογιστή ή το κινητό του ή ο επισκέπτης εντός του μουσείου μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες μέσω περιγραφής, επιπρόσθετων φωτογραφιών ή βίντεο, ενώ το πρόγραμμα είναι πολύ υποβοηθητικό και στα πλαίσια της ξενάγησης από τον ξεναγό ή τον επιμελητή του μουσείου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΠ Λάρνακας, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ενταχθούν στο ίδιο πρόγραμμα το (πλήρως ανακαινισμένο), Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το Μουσείο Κεντητικής και Αργυροχοΐας Λευκάρων και το Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Send this to a friend