Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Το δικαίωμα στη λήθη διεκδικεί φέτος η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
Το δικαίωμα στη λήθη διεκδικεί φέτος η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Το δικαίωμα στη λήθη διεκδικεί φέτος η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου με εμπειρία καρκίνου, να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις, προτάσσει φέτος ως διεκδίκηση η καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, που διοργανώνεται από την Europa Donna Κύπρου. Γι’ αυτό και η φετινή διοργάνωση έχει ως σύμβολο το λουλούδι του λωτού, που στη μυθολογία θεωρείται ο καρπός της λήθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ, όπως αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τη φετινή διοργάνωση, ο λωτός ως σύμβολο, πέρα από «καρπός της λήθης», σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, σε άλλες κουλτούρες θεωρείται και λουλούδι της δύναμης και της αναγέννησης. Με το σύμβολο αυτό, η φετινή Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες διεκδικεί τη διαγραφή του καρκίνου από το ιατρικό ιστορικό ασθενών που νίκησαν την ασθένεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου, η Πρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Κύπρου, Μαίρη Περδίου, ανέφερε ότι η πορεία είναι ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες και τους άντρες που πέρασαν ή περνούν καρκίνο του μαστού, προς τις γυναίκες που περνούν καρκίνο των ωοθηκών, αλλά και προς όσους και όσες δεν είναι ανάμεσα μας σήμερα. «Είναι η μόνη φορά που ζητούμε να ξεχαστεί η ασθένεια μας και να αφεθούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τους άλλους συνανθρώπους μας», είπε η κ. Περδίου, ευχαριστώντας θερμά τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Astrobank Αριστείδη Βουράκη για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζει την Europa Donna και την οικονομική κάλυψη της Πορείας με τις Ροζ Φιγούρες.

Στον χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου, Μάριος Χαραλαμπίδης, ανέδειξε την ταύτιση της Europa Donna Κύπρου με την AstroBank, σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας. «Η στρατηγική συνεργασία με την AstroBank, αναδεικνύει σημαντικά θέματα ηθικής και προσφοράς που έχουν ενσωματωθεί στην κουλτούρα των δυο Οργανισμών», είπε και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Πορεία και διεκδικώντας αποφασιστικά το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, να μην αποτελεί τροχοπέδη σε σημαντικά ζητήματα της ζωής.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της AstroBank δήλωσε περήφανος που η Europa Donna Κύπρου γιορτάζει τα 20χρονα της και μαζί γιορτάζει και η AstroBank 13 χρόνια συμπόρευσης, τονίζοντας ότι μένει απαράλλαχτη «η βούλησή μας να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη Europa Donna Κύπρου».

Η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες πραγματοποιείται φέτος το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, με εκκίνηση από τον χώρο στάθμευσης απέναντι από την ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία, στις 17:45, και είναι υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ, για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία θα παρευρεθεί και θα πορευθεί με συμμετέχοντες. Η Πορεία θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα έχουν τοποθετηθεί οι ροζ φιγούρες, ενώ καθ’ οδόν θα γίνει μία στάση στα κεντρικά γραφεία της Astrobank. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 μ.μ.

Send this to a friend