Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Εγκαίνια» Radisson με τη θρυλική M. UTD στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
«Εγκαίνια» Radisson με τη θρυλική M. UTD στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

«Εγκαίνια» Radisson με τη θρυλική M. UTD στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ      

Η αποστολή της φημισμένης αγγλικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτετ θα «εγκαινιάσει» το πολυτελές Radisson Larnaca Beach Resort, στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που θεωρείται ένα από τα πλέον πολυτελή στο νησί μας, οριστικά αρχίζει τη λειτουργία του αρχές Οκτωβρίου, φιλοξενώντας για δύο βράδια την αποστολή των «Μπέμπηδων», οι οποίοι θα αναμετρηθούν με την Ομόνοια στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στο ΓΣΠ.

Όπως πληροφορούμαστε, η ιστορική ομάδα, με εκατομμύρια υποστηρικτές σ’ όλο τον κόσμο, θ’ αφιχθεί στο Radisson Larnaca Beach Resort στις 5 Οκτωβρίου και θ’ αναχωρήσει στις 7 του μήνα, μία μέρα μετά τον αγώνα.

Έπειτα από πολλές αναβολές στη λειτουργία του ξενοδοχείου κυρίως λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, το Radisson Larnaca Beach Resort (το πρώην Princess), το οποίο βρίσκεται επί του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ανοίγει τις πύλες του με την προοπτική να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, όπως λειτουργεί και το πρώτο ξενοδοχείο του ίδιου ομίλου, το Radisson Blu, παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας.

Ενδεικτικό των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η κρίση του κορωνοιού, είναι ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το Radisson Beach Resort θα λειτουργούσε τον χειμώνα του 2019…

Το εν λόγω ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας 202 πολυτελών δωματίων, μεταξύ των οποίων και 12 σουίτες. Θα διαθέτει, επίσης, εστιατόρια, μπαρ καθώς και χώρους κατάλληλους για συνέδρια, συναντήσεις, δεξιώσεις γάμων και για άλλες εκδηλώσεις.

Θα περιλαμβάνει, ακόμα, εξωτερική και παιδική πισίνα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, σάουνα, τζακούζι, αίθουσα spa και θαλάσσια σπορ.

Ήδη, όπως έχουμε πληροφορηθεί, υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων από ξένους για διαμονή στο ξενοδοχείο τους προσεχείς μήνες, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, αλλά και από άλλες χώρες. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία της Quality Group και θα λειτουργεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας Sunnyseeker Hotels, η οποία ήδη διαχειρίζεται το πρώτο Radisson Blu και άλλα ξενοδοχεία στην Κύπρο.

Με τη λειτουργία του, το Radisson Larnaca Beach Resort θ’ αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ξενοδοχειακή βιομηχανία της ευρύτερης Λάρνακας, αυξάνοντας παράλληλα και τον αριθμό των πολυτελών κλινών της περιοχής.

 

Ξεκινά η Γ΄ φάση

————————-

Σε μια άλλη εξέλιξη, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη λειτουργία του πολυτελούς υπό αναφορά ξενοδοχείου, θέμα ημερών είναι η έναρξη των πρώτων κατασκευαστικών εργασιών για την Γ΄ φάση βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που θα καλύψει το τμήμα από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας (συνολικού μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων).

Πρόκειται για το δρόμο που περνά έξω από το Radisson Larnaca Beach Resort και γενικά από την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης, όπου λειτουργούν κι άλλες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα κι επιχειρήσεις.

Η ανακατασκευή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (η Γ΄ φάση) ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία «Αδελφοί Ιακώβου», η οποία ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασίες στην περιοχή, προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, να ξεκινήσει τα πρώτα κατασκευαστικά έργα.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θ’ αναβαθμιστεί σε δρόμο τετραπλής κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση).

Μετά τη ραγδαία τουριστική και οικιστική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή, η βελτίωση του δρόμου ήταν επιτακτική ανάγκη.

 

Send this to a friend