Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στη φυλακή για κτηνοβασία με αιγοπρόβατα στην επαρχία Λάρνακας
Στη φυλακή για κτηνοβασία με αιγοπρόβατα στην επαρχία Λάρνακας

Στη φυλακή για κτηνοβασία με αιγοπρόβατα στην επαρχία Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολύ ακριβά πλήρωσε την «αδυναμία» του να προβαίνει σε πράξεις κτηνοβασίας με αιγοπρόβατα άνδρας 65 χρόνων, από κωμόπολη της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε ποινή άμεσης φυλάκισης εννέα μηνών.

Κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε συνολικά 57 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, οι οποίες αφορούν κτηνοβασία και παράβαση του νόμου που σχετίζεται με την προστασία και την ευημερία των ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 προκάλεσε ταλαιπωρία, τραυματισμό κι φόβο σε ζώα, ενώ παράλληλα εισήλθε παράνομα σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Οι λεπτομέρειες των αδικημάτων προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρη Χατζηγιασεμή, στις 3 Φεβρουαρίου 2018 ιδιοκτήτης μικρής κτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή Χοιροκοιτίας κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι άγνωστος εισερχόταν εντός της μονάδας του και ανεξήγητα κακοποιούσε τα ζώα του.

Στη συνέχεια τα ζώα εξετάστηκαν από κτηνιατρικό λειτουργό, ο οποίος διαπίστωσε ότι τουλάχιστον δύο από αυτά είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά…

Η αποτρόπαια αυτή πράξη επαναλήφθηκε και στις 10 Μαρτίου του ίδιου χρόνου κι έπειτα από εξετάσεις που ακολούθησαν και αφού στο κτηνοτροφικό υποστατικό εγκαταστάθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σε μια προσπάθεια του ιδιοκτήτη να προστατεύσει τα ζώα του, η Αστυνομία έφθασε στην άκρη του νήματος.

 

Τον «τσάκωσε» η κάμερα

————————————

Μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, λοιπόν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 65χρονου, ο οποίος φάνηκε να επιδίδεται σε πράξεις κτηνοβασίας με αιγοπρόβατα. Το πρόσωπο αυτό εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε θεληματική κατάθεση που έδωσε παραδέχθηκε ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2018 είχε προβεί σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου.

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης εννέα μηνών στον 65χρονο, το δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό του μητρώο και την ηλικία του.

Παρατήρησε, ωστόσο, πως πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού ουδέποτε τα τελευταία χρόνια παρόμοιας φύσης υπόθεση για κτηνοβασία ζώων έχει απασχολήσει την κυπριακή δικαιοσύνη, πλην μίας υπόθεσης που αφορούσε σύλληψη υπόπτου για κατοχή πορνογραφικού υλικού και κτηνοβασίας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Send this to a friend